Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari
Vy Stattenavägen 2024.02.28

Meteorologen

Klostergården, Lund

KLOSTERGÅRDEN I LUND, ETT OMRÅDE I FÖRÄNDRING


Meteorologen består idag av parkeringsyta och fastigheten där det tidigare fanns ett gatukök. Inom ett par år kommer runt 200 nya hem att skapas på denna yta.


När vi bygger nya bostäder gör vi alltid det med dig som boende i fokus. Därför kommer inredningen i lägenheterna att vara noga utvald med naturliga materialval av hög standard. Alla lägenheterna kommer att vara utrustade med tvättmaskin och torktumlare, allt för att ge dig ett bekvämare boende. Till bostäderna planeras uteplats eller balkong.


Produktionen av cirka 100 bostadsrätter kommer att påbörjas inom något år, men du kan redan nu anmäla ditt intresse och följa projektet.

Moderna lägenheter strax söder om Stadsparken
Nya bostäder med dig som boende i fokus, alla lägenheter har balkong eller uteplats och är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

Det nya kvarteret som vi nu är med och utvecklar kommer att binda samman Klostergården med Arenastaden och vidare med Lunds stadskärna. Områdets bekvämligheter är stora då kommunikationer, skolor och närbelägen service redan är utvecklad i området.


 


I det nya kvarteret i Klostergårdens östra delar kommer du att kunna flytta in i välplanerade bostäder. Här kommer vi att bygga flexibla bostadsrätter för dig som vill bo modernt i ett redan uppvuxet område. Härifrån når du Lunds absoluta centrum på mindre än 10 minuter med cykel, oavsett om du väljer stråket genom Stadsparken eller via Stora Södergatan.

placeholder för bild på kontakt
Kontakt
Malou Nordgren
Försäljningsansvarig, HSB Skåne
placeholder för bild på kontakt
Kontakt
Caroline Sellström
Försäljningsansvarig, HSB Skåne
Kommande
Antal bostäder101
Antal rum1 - 5 rum och kök

Bilder

Kontakt

placeholder för bild på kontakt

Malou Nordgren Försäljningsansvarig, HSB Skåne

placeholder för bild på kontakt

Caroline Sellström Försäljningsansvarig, HSB Skåne

Om området

Omgivning

Klostergården är ett spännande område som utan tvekan är på uppgång. Inte minst med den nya stationen som kommer att stå klar i slutet av 2023. Det nya kvarteret som nu utvecklas, och kommer att växa fram på denna yta, binder samman Klostergården med Arenastaden och vidare med Lunds stadskärna på ett naturligt sätt.


Från området når du Lunds absoluta centrum på mindre än 10 minuter med cykel, oavsett om du väljer stråket genom Stadsparken eller via Stora Södergatan, allt är nära!

Kommunikation

Klostergårdens station kommer att bli en entré till fritidsliv med idrott och rekreation och en central del i områdets utveckling där nya bostäder, service och kontor ska skapas i närheten. Den nya järnvägsstationen beräknas vara färdigbyggd i december 2023.

Service

Områdets bekvämligheter är stora då kommunikationer, skolor och närbelägen service redan är utvecklad i området.

Karta

Är du nyfiken på det här projektet?

Vardagsrumsinredning

Så funkar det att köpa bostad av HSB

Hos HSB köper du till exempel alltid till fast pris. Läs mer om vad du kan förvänta dig av oss här!

Sveriges grönaste varumärke i bostadsbranschen

För andra året i rad blir HSB vinnare av utmärkelsen Sveriges grönaste varumärke i kategorin nyproduktion av bostäder.

Anmäl intresse