Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari
Tradgardsmasteren_Innergard.0001

Trädgårdsmästaren

Huddinge Centrum, Huddinge
Bo i lägenhet med trädgård i HSB brf Trådgårdmästaren belägen i Huddinges nya stadsdel Storängen.

Preliminär säljstart 2025.


 


I Storängen, Huddinges nya stadsdel 15 minuter från Stockholms innerstad, planerar HSB för bostäder där hållbarhet, gemenskap och design står i centrum för det goda boendet. Brf Trädgårdsmästaren blir unikt för området genom sin trädgård, där man som boende kan njuta av en lummig grön oas. Trädgården blir ett gemensamt rum som förhöjer vardagslivet: odla växter och blommor, ha födelsdagsfest i orangeriet eller snickra med barnen.


 


De välbyggda husen karaktäriseras av ca 100 yteffektiva och hemtrevliga lägenheter med generösa balkonger där infallet av dagsljus har optimerats för varje enskilt boende. Hus och kvarter har ritats av de välkända arkitekterna Svanström Scherrer.


 


I huset kommer det att planeras även för ett garage, två lokaler, en gemensamhetslokal för boende, ett generöst cykelrum samt även cykelplarkering utomhus.


 


Som boende i Storängen är du inte beroende av bil utan kan gå, cykla eller ta buss i området. Den nya stadsdelen ligger på bekvämt gångavstånd - ca 700 meter - från pendeltågsstationen och centrum. Skolor och förskolor finns inom gång- och cykelavstånd.


 


Då projektet fortfarande är i planeringsskede finns ingen information om t ex lägenhetsstorlekar eller priser i dagsläget. Prisuppgifter och lägenhetsritningar kommer att finnas till den beräknande säljstarten. Vi uppdaterar projektet successivt med ny information.


Illustrationer har tagits fram i tidigt skede och ändringar kan förekomma.


 


Välkommen till ett grönt boende som passar för livets alla skeden.

placeholder för bild på kontakt
Kontakt
HSB Bostad Försäljningsavdelningen
, HSB Bostad
Kommande
InflyttEj fastställt
Antal bostäder100
Antal rum1 - 5 rum och kök

Bilder

Kontakt

placeholder för bild på kontakt

HSB Bostad Försäljningsavdelningen , HSB Bostad

Om området

Omgivning

När du tar klivet utanför din gröna oas hamnar du i en helt ny stadsdel där man tagit fasta på att skapa en boendemiljö med fokus på hållbarhet, design och gemenskap. Den nya stadsdelen ansluter till Huddinge centrum där pendeltåg och bussar utgår och där du hittar ditt närmaste serviceutbud. Förutom din egen lummiga trädgårdsoas, så finns det gott och natur och friluftsliv i närområdet. I nyrenoverade Sjödalsparken finns bland annat Huddinges längsta parksoffa, boulebana och en våtmark med spännande växt- och djurliv. Huddinge är känt för sitt fina natur- och friluftsliv och ligger stadigt på topplistan över kommuner i Sverige med bäst utbud och möjligheter. 2017 utsågs Huddinge till Sveriges fritidskommun.


 


Trehörningen och Flemingsbergsviken


Storängen ligger mitt emellan Trehörningen och Flemingsbergsviken. Här bjuder naturen på såväl stigar som mer otämjd natur. Cykelleder tar dig nära naturen på ett lättillgängligt sätt. Bad och korvgrillning på sommaren och skridskor eller skidor på vintern. Här finns aktiviteter för alla årstider. Varför inte ett besök till det vackra Balingsholms Slott intill Trehörningen.


 


Sjödalsparken


Den nyrenoverade parken inbjuder till både lek och bus samt vila och kontemplation. Här finns bland annat Huddinges längsta parksoffa, lekpark, fruktlund, boulebana samt en våtmark med spännande växt- och djurliv.


 


Spindelparken


På andra sidan Storängsleden ligger ett populärt utflyktsmål för alla småbarnsföräldrar eller mor- och farföräldrar - Spindelparken. Spindelparken är en kombinerad park och lekplats. Parken invigdes sommaren 2017 och är uppförd på en gammal villafastighet. Parken belönades med Huddinges byggnadspris 2019.


 


Flemingsbergsskogens naturreservat


Här slutar allmän väg! Det stämmer nästan, för i Flemingsbergsskogen hittar du ett av länets största väglösa skogsområden. Naturen här är lite "norrländsk" och präglas av mossar och barrskog. Här kan du plocka svamp, hjortron och tranbär. Sjön bjuder in till fiske, bad, kanoting och fågelskådning. På vintern kan du åka långfärdsskridskor och skidor på isen. Vägen passerar Visättra, Solgårds och Stensättra fornborg med bland annat en hänförande utsikt över Flemingsbergsviken vid sjön Orlången.


 


Hörningsnäs odlingslottförening


erbjuder något så ovanligt som odlingslotter i Huddinge centrum. Om du vill utveckla ditt odlingsintresse utanför den egna trädgården så kan den ideella föreningen vara ett bra alternativ.


 


Fullersta Gård


På andra sidan pendelspåret, inbäddat i grönska ligger en lokal pärla i form av Fullersta Gård. Här anordnas konstutställningar och föreläsningar. Även livemusik och dj-set finns på schemat. Fikat är värt en omväg hit sju dagar i veckan och kommer från Spröd Stenugnsbageri. Men som boende i Trädgårdsmästaren behöver kan du andas ut, de har även en butik/café ett stenkast från ditt framtida boende.


 


Storängshallen


Storängshallen är en fullstor multihall med inriktning på främst friidrott och gymnastik. Här finns även plats även för kamp- och bollsporter. Hallen ligger ett stenkast från Trädgårdsmästaren.


 


 


Flertalet förskolor, grundskolor samt gymnasieskolor finns i närområdet.

Kommunikation

Gångavstånd till Huddinge pendeltågsstation som sedan tar dig till T-centralen på 15 minuter. Från Huddinge centrum utgår ett stort antal busslinjer.

Service

Huddinge Centrum Här hittar du ett brett utbud av nöje, service, mat och kultur. Förutom livsmedel, apotek, banker och systembolag hittar du ett antal caféer och restauranger. En lokal kändis är Folkes som förutom gedigna luncher i form av klassisk husmanskost i modern tappning bjuder på konserter på kvällar och helger.

Huddinge centrum

Karta

Är du nyfiken på det här projektet?

Vardagsrumsinredning

Så funkar det att köpa bostad av HSB

Hos HSB köper du till exempel alltid till fast pris. Läs mer om vad du kan förvänta dig av oss här!

Sveriges grönaste varumärke i bostadsbranschen

För andra året i rad blir HSB vinnare av utmärkelsen Sveriges grönaste varumärke i kategorin nyproduktion av bostäder.

Anmäl intresse