Info om Parkeringshuset! Ny info 28 juni!

28 juni 2012 Med anledning av etableringen av Rödlöken har HSB:s 80 platser i parkeringshuset blivit uppsagda. Renoveringsarbetet påbörjas under sommaren.

Nytt 28 juni - INFO från Wåhlin fastigheter AB:

Jag heter Thomas Hörnfeldt och jobbar på Wåhlin Fastigheter som byggprojektledare.

Vill informera er om att arbetena med renoveringen av parkeringshuset kommer att påbörjas om någon vecka. Vad gäller övrigt som gatu- och ledningsarbeten i Göran Perssons väg och de nya husen är tidplanen inte helt fastlagd. Vi återkommer så fort vi har något konkret att meddela.

Om ni har några frågor, klagomål eller annat rörande byggprojektet är det mig ni ska kontakta.

Med vänlig hälsning

Thomas Hörnfeldt
Box 515, 169 29 Solna Direkt 08-514 935 18
Forngränd 1, 169 68 Solna Telefon 08-514 935 00
t.hornfeldt@wahlinfastigheter.se Mobil 070-561 25 77

Nytt 31 maj - Idag var sista dagen för utflyttning av bilar för de som hyrt plats via HSB. De flesta har återlämnat sin garagenyckel och hämtat ut en ny till ersättningsparkeringen. Det är dock fortfarande ca 15 nycklar som ännu ej hämtats. Vi ber därför berörda att snarast lämna garaget och hämta ut den nya nyckeln. /Styrelsen

Nytt 24 feb - Styrelsen träffade den 23 februari representanter från Wåhlins i syfte att diskutera de 80 platser föreningens medlemmar hyr av HSB. Mötet var mycket konstruktivt och redan nästa vecka inleds förhandlingar med Wåhlins för att hitta en för föreningens medlemmar gynnsam lösning. Målsättningen är att under mars skriva kontrakt med Wåhlins avseende ersättning för de 80 platser HSB idag disponerar i parkeringshuset. Mer info följer när mer fakta finns. OBS: Detta gäller EJ er som hyr parkering via Solna Stad.

 

Nytt 27 jan - läs ordförande Anders Fagers inlägg och Anders Ekengrens svar på Ekengrens blogg.

Solna Stad har sålt parkeringshuset och kringliggande mark till Wåhlin fastigheter för att de ska kunna anlägga Rödlöken enligt fastslagen plan. I samband med planering av byggstart har Wåhlin sagt upp alla parkeringsplatser för att kunna tömma, renovera samt bygga hus i direkt anslutning.

Den som är fortsatt intresserad av en parkeringsplats efter ombyggnationen av P-huset måste snarast meddela sitt intresse till Wåhlin Fastigheter per e-post till följande adress:

p-huset@wahlinfastigheter.se

Sådan anmälan krävs för att bli placerad i kö och det är först till kvarn principen som gäller. Det är sannolikt att antalet platser som erbjuds blir färre än de 80 platser föreningens medlemmar hyr via HSB idag. Styrelsen har dock vänt sig till HSB:s jurister för att få hjälp att säkerställa att Wåhlins ger alla 80 möjlighet att nyteckna avtal efter renoveringen. Detta mot bakgrund av t.ex. den skrivning som återfinns i planbeskrivningen, citat:

"Förslaget kommer att innebära ytterligare behov av parkeringsplatser. Enligt Solna
stads parkeringsnorm ska det finnas 1,1 parkeringsplats per lägenhet. Detta ger ett
behov på 132 parkeringsplatser. Den gjorda parkeringsutredningen visar att det
befintliga p-huset plus nya p-platser på kvartersmark klarar behovet samtidigt som
samtliga boende som idag abonnerar plats kan ha kvar sina platser
. Avsmalningen
av Storgatan ger också utrymme för kantstensparkering som kan förläggas till gatans
östra sida. Dessa är dock inte tillgodoräknade i exploatörens parkeringsutredning."

Även i programsamråden från maj 2009 kan man längst ner på sidan 15 läsa om hur man tänker lösa behovet av parkeringsplatser. Även där sägs det att man ska kunna behålla sin p-plats.

Styrelsen har inget som helst eget mandat att vidta andra åtgärder i denna fråga än det som nu görs i och med kontakten med HSB:s jurister.

/Styrelsen för Brf Anderstorp