Garaget - Aktuell tidplan tisdag 26 juni 2013

27 juni 2013 Tisdagen den 25/6 Nu har vi haft ett möte med entreprenören och fått litet info ang fortsättningen. Så här ser tidsplanen ut framöver:

v 26 Skyddsrummen
v 27 Skyddsrummen
v 28-31 Semester
v 32 Skyddsrummen klara under veckan.
v 33 Arbete i stora garaget påbörjas. Den högra delen. Dvs
denna del ska vara tömd till må v 33.
... v 34 Arbete med både vänster och höger sida i garaget. (Troligtvis
måste hela garaget utrymmas.)
v 35 Arbete med vänster sida i garaget. Vänster sida utrymd.
v 36 Besiktning. Del av övre garaget ca 20 kvadrat måste göras om.

När det gäller arbetet i stora garaget kommer vi att försöka ta en sida i taget och avskärma den andra sidan. Detta innebär att det kanske blir besvärligt med in- och utpassage under dagtid, dvs arbetstid för byggarna, men detta alternativ är ändå bättre än att helt stänga av det. Vi får nog räkna med att under en vecka (v 34 blir det väldigt besvärligt när de ska behandla taket mittpassagen.)

Det var litet otur att de inte hann färdigt med skyddsrummen innan semestern. Fast här måste vi ha respekt för byggjobbarnas behov av semester.

Utöver detta ska rampen upp mot övre delen impregneras, men detta arbete tar en dag och det kommer vi annonsera om i god tid. Då stängs ju hela övre delen av.

Vi vet redan nu om att en del av övre delen måste göras om. Man fick ett haveri på blandaren mitt under pågående gjutning och detta ledde till att torkprocessen stördes. Detta arbete kommer att göras när allting är klart efter besiktningen om det skulle dyka upp annat som behöver göras om.

Annars har jobbet gått bra, bortsett från att skadorna har varit litet mer omfattande än beräknat och att firman har varit litet underbemannad beroende på brist på personal, vilket har förlängt byggtiden. Än så länge ligger vi något över offerten, men det är ganska marginella summor i detta sammanhang.

Den osäkerhet som finns i dagsläget är om skadorna i taket skulle vara mer omfattande än beräknat

Tänk på att tidsplanen är preliminär och håll ögonen öppna både här och på anslagstavlorna.

Hälsningar
Styrelsen