Grävarbete av SEOM v30!

24 juli 2022 Förberedelserna för vår ombyggnad till IMD-el går snabbt fram hos SEOM. De är redan klara för att gräva ner nya kablar under veckan som kommer!

Efter att föreningsstämman godkände styrelsens förslag att köpa loss elnätet från SEOM och bygga om det till IMD-el så har vår projektledare hos HSB Värmland och vår kontaktperson hos SEOM jobbat hårt. SEOM har redan fått klartecken från Sollentuna kommun (och oss) att gräva ner nya elkablar som ersätter de som vi köper loss.

Djungeltrummor

Eftersom det är semestertider så har vi i styrelsen inte möjlighet att dela ut information om detta grävarbete så vi hoppas på att den här informationen sprids via hemsidan, Facebook och sen via er grannar/djungeltrummorna. Det är ingen stor påverkan för oss förutom på Turevägen där infartsvägen kommer vara avstängd ca en dag. 

Grävarbetet

SEOM kommer gräva på tre ställen under kommande vecka:

  1. Cykelvägen längs fotbollsplanen - För att kunna få ström till villorna på Tellusvägen så kommer SEOM gräva ner en ny kabel från elskåpet på Klövervägen och skarva ihop den med den gamla kabeln som kommer från elskåpet vid Tellusvägen 116. 
  2. Nytt elskåp vid transformatorstationen - Vid den stora transformatorstationen på Pionvägens vändplan kommer de montera upp ett nytt elskåp. Där kommer föreningens huvudledning att utgå från. 
  3. Ny kabel mellan elskåp på Turevägen - För att kunna få ström till villorna på Turevägen så behöver SEOM skarva på en ny elkabel mellan elskåpet vid Turevägen 54 och elskåpet bredvid första radgaraget. Det innebär en sträcka på 10 m av vår asfalt som måste gräva upp och läggas om. 

 Totalt beräknar de ca 3 dagars grävarbete så det bör inte påverka oss jättemycket men vi hoppas ni har förståelse för detta. Har ni frågor så hör av er till oss i styrelsen på angstorpbrf@gmail.com.