Information från styrelsen efter senaste styrelsemötet den 1/10

10 oktober 2013 Informationskanaler P-böter Inför Ängstorpsdagarna den 26-27/10

Informationskanaler etc.
Vi kommer även fortsättningsvis att ha kvar vår Facebooksida. I första hand ska denna användas som kommunikationskanal inom föreningen och mellan styrelsen och lägenhetsinnehavarna. Information ska läggas ut på hemsidan. Detta för att inte information ska drunkna i ”flödet” på Facebooksidan. Självklart kommer vi att hänvisa på Facebooksidan när det finns relevant information på hemsidan. I framtiden kommer den här typen av styrelseinformation att finnas på hemsidan. Eftersom alla inte har tillgång till internet eller kommer vi självklart också att behålla Ängstorpsbladet. På detta sätt får vi stå ut med litet "dubbelinformation".

P-böter
De lägenhetsinnehavare som fick p-böter för att ni stått på grönområdet under garagerenoveringsperioden kan begära ersättning för dessa p-böter från föreningen. Vi inser att vår information var otydlig i denna fråga. Det handlar om 8-9 personer som råkade ut för detta. Ni som yrkar ersättning för detta lämnar in kopia på p-boten till styrelsen eller verifierar detta på annat sätt. Ulla Scheutz Östman och Ireneusz Lukaszewski har redan lämnat in. Vi måste ha verifikationer för att kunna göra en utbetalning. Ha viss förtröstan att det kan ta litet tid innan detta är utbetalt till er. Vi kommer att skriva om detta i Ängstorpsbladet också.

Inför Ängstorpsdagarna den 26-27/10
Utöver sedvanliga aktiviteter kommer det att finnas information ang ev. möjlighet att i framtiden glasa in balkonger/uteplatser. Det har inkommit önskemål från en lägenhetsinnehavare om att göra detta och vi har bett en tillverkare/försäljare visa hur detta möjligtvis skulle kunna se ut. Tanken är att vi ska hitta en modell som blir stilbildande för alla som i framtiden vill glasa in. Vi vill också att inglasningen ska bli så ”osynlig” som möjligt för ögat.
Detta är en bygglovspliktig åtgärd och eftersom den så i grunden berör oss alla, kommer detta beslut att föregås av en extra stämma. Tanken är att var och en själv får bekosta sin egen inglasning. Inga extra kostnader, förutom bygglovet kommer att belasta föreningen. På Ängstorpsdagarna kommer ni att kunna lämna en icke bindande intresseanmälan om ni är intresserade av att göra en inglasning. Vi är nyfikna på intresset hos er. Det finns inget binande i denna intresseanmälan, utan vi vill bara stämma av intresset.

Dessutom kommer en cykelreparatör att finnas på området för er som behöver vinterrusta cykeln eller ta hand om den på annat sätt.

Styrelsen för Brf Ängstorp