Nya parkeringstillstånd för Brf Ängstorp

29 januari 2018 De senaste åren så styrelsen mottagit klagomål om att det nuvarande systemet med gröna och gula plastbrickor tillsammans med en handskriven lapp är för omständligt där tillstånden ska delas ut och lämnas tillbaka. Många boende, och framförallt gäster, har fått böter för att de missförstått hur lapparna ska kombineras och skrivas. Därför lade styrelsen fram ett förslag till stämman 2017 om att övergå till vanlig sms-parkering och skrota våra egna p-tillstånd. Detta röstades ner och styrelsen fick istället uppdraget att inom ramarna för det nuvarande systemet med egna p-tillstånd förenkla rutinen. Så under hösten 2017, med hjälp av ett exempel från en ”grannförening” i Sollentuna, har vi tagit fram ett p-tillstånd som kan användas fristående och därmed ersätter våra plastbrickor och de handskrivna lapparna.

Vad är nytt?

De nya p-tillstånden är engångsbiljetter som kommer i block om 150 biljetter. På dessa kan man markera ankomstdatumet genom perforering (eller tydlig markering med penna) och kombineras med ankomsttid på p-skiva (eller handskriven lapp) enligt instruktion på tillstånden. Fördelarna med de nya p-tillstånden är dels att man slipper ha penna och papper tillhands för att skriva ankomsttid och datum på en lapp och dels att man slipper hämta tillbaka p-tillståndet från sina gäster eftersom det är engångsbiljetter som kan slängas.

När byter vi p-tillstånd?

De nya p-tillstånden gäller från och med januari 2018 men vi kommer instruera Q-park att under en övergångsperiod om 2 månader tillåta både de gamla och de nya. De gamla p-tillstånden blir ej tillåtna från och med 1:a mars 2018

Kan man få fler p-tillstånd? 

Alla lägenheter får ett block med p-tillstånd nu och behöver man fler så kan dessa köpas för 50 kr/st. Kontakta styrelsens Torpetansvarige i första hand.

Vad gör man med de gamla p-tillstånden?

Föreningen kommer inte köpa tillbaka utlämnade p-tillstånd men vill man lämna tillbaka dem så går det bra att lägga dem i vår brevlåda i Torpet. De kanske kommer till någon användning i framtiden. 

På denna sida finner ni även PDF dokumentet "Parkeringsregler för BRF Ängstorp".

Har ni frågor eller funderingar så hör av er till oss. /Styrelsen