Med anledning av inbrott

29 augusti 2016

Hej medlemmar,

Vi har tidigare informerat om att det har varit inbrott i vår fastighet. Inbrotten har skett i garaget och i förrådsutrymmet på Armégatan 7.  Förövarna har inte använt sig av en tagg för att komma in. Händelsen har fångats upp av våra övervakningskameror.

Ni som har drabbats ska göra en inbrottsanmälan till polisen och ta kontakt med ert försäkringsbolag. Videoinspelning med händelseförloppet lämnas ut till polis vid efterfrågan.

Med anledning av inbrotten har vi i styrelsen vidtagit åtgärder för att öka säkerheten.

Vi har beslutat att ta bort nyckelcylindrarna i våra entréportar och i dörrarna till källarförråden. I stället för nyckelhål kommer det att finnas en täckbricka. Detta innebär att ni inte längre kommer in med nyckel utan måste öppna med en tagg. Om systemet med taggar skulle fallera kommer portarna att öppnas med automatik.

Just nu tar vi in offerter från olika leverantörer och vår förhoppning är att verkställa beslutet snarast.

Vi vill göra er uppmärksamma på att kontrollera att ni har rätta antal nycklar och taggar till er lägenhet. Till varje lägenhet ska det finnas fyra lägenhetsnycklar, tre hushållsnycklar och fyra taggar numrerade 1-4.
Vi kommer inom snar framtid inventera hur många taggar som finns till varje lägenhet och de taggar som inte redovisas kommer att spärras. Vid beställning av ny tagg se instruktion på hemsidan under ”nycklar och taggar”.

 

Hälsningar Styrelsen

Brf Asplunden