Ombesiktning av OVK

18 oktober 2016

I september genomfördes en obligatorisk ventilationskontroll som vi är skyldig att göra vart 6:e år. Tyvärr blev föreningen underkänd och nu krävs det att vi åtgärdar detta innan den 31/12 för att undkomma vite från kommunen.

En ombesiktning av samtliga lägenheter kommer att göras i början av december.

Punkt 1-3 nedan är anmärkningar från besiktningen som alla boende måste åtgärda innan november månad slut. Punkt 4 skall också göras för att få bra ventilation i alla lägenheter.


1) Ventilationen i kök och våtrum får inte vara igenbyggd eller övertäckt.

2) Kontrollera att ventiler i våtrum är synliga och väl rengjorda.

3) Kontrollera att köksfläktens filter är rengjort från fett och att fläkten fungerar som den ska. Fläkten på bilden är standardmodell, bruksanvisning för denna finns nedan. Har ni en fläkt av annan modell får ni själva söka på nätet eller om det finns i er lägenhetspärm hur den ska rengöras. Har ni ersatt köksfläkten med en kolfilterfläkt är det viktig att det sitter ett frånluftsdon monterat i ventilröret istället.

4) Under vissa av våra element sitter det ett friskluftsintag och i dessa finns ett filter som skall kontrolleras och rengöras ca två gånger per år. Kontrollera att filtret sitter monterat på rätt sätt, bruksanvisning finns på hemsidan under ventilation.

Ventilation
  • Ventil i våtrum.
    Ventil i våtrum.
  • Köksfläkt Franke 252-10.
    Köksfläkt Franke 252-10.
  • Luftfilter under elementen.
    Luftfilter under elementen.