Styrelseinformation novembermötet 2022

29 november 2022

Elkostnader i lägenheterna och besparingsåtgärder i fastigheten

P g a det nya avtalet med Fortum höjs priset på elförbrukningen till 3.05 kr fr o m förbrukningsperioden 1 december 2022. För den innevarande perioden, 1 september t.o.m. 30 november, blir priset 2.70 kr. Tyvärr har Fortum inte varit en bra samarbetspartner i dessa förhandlingar.

Styrelsen fortsätter arbetet med att göra åtgärder för att minska förbrukningen av el i våra gemensamma utrymmen. Nästa steg är att byta ut belysningen på gården till LED-lampor. Efter det är samtliga belysningskällor i fastighetens gemensamhetsutrymmen LED-lampor. Vi kommer även se över andra sätt att dra ner våra gemensamma elkostnader.

Glädjande är att föreningen stadigt minskar förbrukningen av el. Jämfört med oktober föregående år har förbrukningen gått ner 10 procent.

Solcellsprojekt 2023

Styrelsen har beslutat att ta in offerter för att installera solceller på fastigheten. Dessa kommer placeras på taket och bidra till att minska vår köp av el från Fortum och producera egen el. Vi har besökt en BRF i Ursvik med liknande förutsättningar som vår fastighet. Deras egenproduktion av el uppgår till mellan 10-40 procent av deras dygnsförbrukning i snitt. Med tanke på vårt nuvarande elavtal och den troliga utvecklingen av elpriserna gör styrelsen bedömningen att detta är en klok investering.

Cykelinventering

Det pågår en cykelinventering av överblivna cyklar i vårt garageutrymme. Idag finns det fortfarande 20 cyklar som ingen i fastigheten gjort anspråk på. Har ni en cykel stående i garaget så gå ner och titta om er cykel är uppmärkt. Är den det så riskerar ni att förlora den om ni inte tar bort märkningen.

De cyklar som är kvar i vår kommer att tas bort och säljas internt i föreningen eller hämtas en extern firma. Styrelsen återkommer med ytterligare information längre fram.

Garageplatser

Det finns idag fem lediga vanliga parkeringsplatser (850 kr/månaden) i garaget. Vi har även tre MC parkeringsplatser (200 kr/månaden) och tre platser för takbox (42 kr/månaden) att hyra. Som boende finns det möjlighet att hyra en andra parkeringsplats för bil med en månads uppsägningstid.

Styrelsen kommer säkerställa att våra interna regler gällande hyra av garageplatser följs. Det är viktigt att ni som hyr plats känner till förutsättningarna för er hyra av garageplats. Reglerna finns att läsa på vår hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/asplunden/boendeinformation/garage/

Styrelsen har beslutat att installera åtta nya elladdplatser i garaget. Denna installation kommer starta vecka 6-7 2023. Styrelsen kommer informera berörda boende om vad det innebär för deras plats i garaget.

Information från Brf Asplunden

Styrelsens målsättning är att öka informationen till alla boende i föreningen. Dels för att alla ska få samma information om vår gemensamma fastighet, dels för att öka allas engagemang för att ta hand om och utveckla vår förening ihop. Det gynnas vi alla av både på kort och lång sikt.

Vi uppmanar alla att logga in på Mitt HSB och lägga in notiser om att få meddelande från Styrelsen. Vi kommer sluta med att dela ut brev i brevlådor och även att sätta upp information på våra anslagstavlor.

Vi vill både minska på pappersförbrukningen och samtidigt även säkerställa att vi når ut på ett snabbt och effektivt sätt till alla i föreningen. All information till er som bor i Brf Asplunden kommer gå ut via Mitt HSB och våra hemsida fr o m januari 2023. Information om hur du gör kommer att läggas ut i alla brevlådor under december 2022.

Mvh Styrelsen