Mäklarinformation

Nedan följer svaren på de vanligaste frågorna ställda av mäklare vid försäljning och köp av lägenheter i Brf Barrträdet. Sakner ni någon fråga är ni välkomna att kontakta styrelsen, men vi ser helst att ni först söker svaren på era frågor via detta forum.
 • Avgiften? - Avgiften höjdes senast 2014-01-01 med 5%. Sedan dess har avgiften varit oförändrad. Från och med 2022 så kommer avgiften höjas med 2 % årligen.
 • Kommande renoveringar? - Aktuell underhållsplan finns i senaste årsredovisningen.
 • Hur är det med parkeringsplatser? - Avgiftsfri parkering sker på gatan utanför. Parkering i flerbilsgarage finns uppe vid vändplanen (drivs av Brf Alphyddan Ros) och nere vid infarten till Alphyddevägen (drivs av Kaiser Cars). Vid infarten till Alphyddevägen finns även parkeringsplatser utomhus att hyra (drivs av Kaiser Cars). Nacka kommun har numera infört boendeparkering i Alphyddan. Hämta information om detta från Nacka kommun.
 • Vem kan spekulanterna kontakta om de har frågor om föreningen? - Spekulanterna är välkomna att skicka sina frågor till info@barrtradet.se
 • Vem levererar kabel-TV/bredband? - Brf Barrträdet är ett s.k. "ComHem-hus" där man kan få tv, bredband och telefoni via ComHem. Sedan 2018 kan de boende även använda sig av Ownits fibernät för tv, bredband och telefoni. Samtliga lägenheter har en fiberkabel indragen vid ytterdörren. Föreningen bekostar månadsavgiften för Ownit bredband. 
 • Kan föräldrar köpa och låta sina barn bo i lägenheten? - Minsta ägarandel som accepteras är 10 % och villkoras av att det finns maximalt olika tre ägare.
 • Vart ska medlemsansökan och överlåtelseavtal skickas? - HSB Kund- och Medlemsservice
 • Får man grilla på balkongen - Nej.
 • Får man glasa in balkongen? - Samtliga balkonger är redan inglasade.
 • Var ligger tvättstugan/förråden/bastun/cykelrum etc? - Tvättstugorna och cykelrummen ligger i källaren på respektive höghus. Förråd ligger på vinden eller i källaren beroende på lägenhet. Bastun ligger i källaren på höghus 33/35.
 • Får man hyra ut i andrahand? - Samtliga andrahandsthyrningar måste godkännas av styrelsen. Krav vid andrahandsuthyrning är intyg från ex. arbetsgivare/skola som kräver boende på annan ort. Maximalt tre år.
 • Vilken typ av köksfläkt är får man ha i köket? - Endast fläktar av typen kolfilter är tillåtna att använda. Det är ej tillåtet att koppla på en fläkt som "trycker" ut luft, all luft sugs ut genom ventilationen med hjälp av en stor fläkt på taket.

Saknar ni information, vänligen skicka er fråga till info@barrtradet.se så får ni svar på den, samt att vi lägger upp den här på hemsidan.

Svaren uppdateras med jämna mellanrum.
(Senast uppdaterad 2021-12-19)

Tidigare mäklareinformation
I Barrträdet finns det 190 st lägenheter. Varav 1 st upplåts som hyresrätt.
A = Alphyddevägen 19-35, 131 35 Nacka är adressen.
A = Andra hands uthyrning. Om medlem vill hyra ut sin lägenhet i andra hand, måste skriftlig ansökan skickas till styrelsen för godkännande.
B = Bastu finns i källaren i 35:an, läs mer om vår information om vårt relaxrum.
F = Förråd, vi har extraförråd för uthyrning. Kö kan finnas. Skicka förfrågan via mail till brf.barrtradet@comhem.se med rubriken Förråd
P = Parkering får ske efter gatan. Notera att städdragar förekommer. Föreningen har inget eget garage. Dock finns det ett garage vid vändplanen som förvaltas av annan förening. Kaisercars tel:08-15 15 35.
S = Spontantvättstuga finns för dom som inte har bokat tvättid.
Å = Årsredovisning har vi en separat sida med.
Ö = Övernattningsrum, för 350 kr/natt kan medlem hyra. Se informationen om övernattningsrummet.
Ö = Övernattningslägenhet. Om medlem önskar använda lägenheten som övernattningslägenhet, ska styrelsen informeras.