Ett helt yrkesliv i Röda Korset

Astrid Alm Eddo berättade på månadsmötet den 25 mars 2013 om sitt liv inom Röda Korset. Det började redan 1951 med Röda Korset för ungdomar i Norrköping. Senare blev Astrid den första kvinnliga distriktschefen i Östergötland, trots att annonsen beskrev den sökande som ¨denne¨! Det var 1974. Astrid var Svenska Röda Korsets utvecklingsdelegat i de baltiska länderna och bodde något år i Litauen. Hon blev senare koordinator med ansvar för det nordiskt-baltiska och nordiskt-ryska samarbetet. Astrid var en viktig medarbetare centralt när generalsekreterare Peter Örn genomförde den stora omorganisationen, 24 distrikt blev 10 regioner. Från 2004 till pension 2007 var Astrid rådgivare till generalsekreteraren och ordföranden i Svenska Röda Korset.

Bilder

1. Astrid Alm Eddo berättade om ett helt yrkesliv inom Röda korset, senast på mötesplatsen i Bergshamra Centrum, där Kerstin Ragnar också är verksam.

2. Här är det Verna Strandberg som möter en granne.

3. Stämningen är god på månadsmötena.

4. Boel Holmlund, ny kassör, Kerstin Ragnar och Eva von Usslar, ordf, kontrollerar om alla har kommit, drygt 40 personer.