Bosparstämman 2021 Kallelse mm

Medlemsgruppen (se nedan) kallas till Bosparstämma den 15 november 2021.
Bosparstämman hålls enbart som en poströstningsstämma på grund av Corona-pandemin.

Detta innebär att inga medlemmar kommer att delta fysiskt. Det innebär också att du röstar genom att fylla i ett formulär på nätet. 

 

Alla individuella medlemmar i HSB Stockholm som inte är bostadsrättshavare i en av HSB Stockholms bostadsrättsföreningar utgör medlemsgruppen och kallas till en stämma (ett möte) som för enkelhetens skull kallas bosparstämma.

 

På bosparstämman väljs bosparstyrelse, fullmäktige (ombud) som ska företräda bospararna på HSB Stockholms stämma i april 2022 samt en valberedning.

 

För att kunna poströsta måste du ha anmält dig senast 7 november. 

 

När valberedningen är klar med sitt arbete och lagt ett förslag till samtliga val kommer du att få en länk till poströstningsformuläret, detta blir omkring den 28-29 oktober så håll utkik i din mail-inkorg!


Dagordning/kallelse mm finns nedan.

 

 10. Styrelsens rapport kan du se här när den är klar. (Säkrast med Chrome)

 
Information om bosparstämman och handlingar till stämman, inklusive valberedningens förslag, kommer att läggas ut här på hemsidan.

 

Styrelsens upplysningsplikt

 

Eftersom detta är en ren poströstningsstämma gäller enligt den tillfälliga lagstiftningen att medlem ska kunna ställa frågor till styrelsen på samma sätt som om det var en fysisk stämma. Man kan alltså fråga om sådant som hör ihop med någon punkt på dagordningen. Frågor om bosparande, kötid eller liknande hör inte hemma här.

 

När det gäller styrelsens upplysningsplikt kan medlem lämna begäran om upplysning skriftligt till föreningen senast den 5 november 2021. Begäran skickas till styrelsen per mail till bosparstyrelsen.stockholm@hsb.se

 

Skriftligt svar ska lämnas från styrelsen senast den 10 november 2021 och kommer att:

·       Hållas tillgängligt hos bosparstyrelsen

·       Skickas till medlem som ställt frågan

·       Publiceras på föreningens webbplats:  

          https://www.hsb.se/stockholm/brf/bospararna/verksamhet/2020-2021/bosparstamman-2021/