Information och trivselregler

22 december 2020

Nu när många arbetar hemma på grund av Covid-19 och kommer att vara lediga över jul och nyår ber vi er alla att respektera våra gemensamma trivselregler. Visa varandra hänsyn och ömsesidig förståelse.

Visa hänsyn vad gäller hög musik från radio, tv, telefonsamtal, renoveringsarbeten m.m. i lägenheten, speciellt om fönster och balkongdörrar är öppna.

Det ska vara tyst mellan 21.00-07.00 på vardagar och på helger mellan 22.00-08.00. Tänk på att golvet för de flesta av oss är en grannes tak och att det är väldigt lyhört i våra hus.

Många av er rökare tar hänsyn och går en bit utanför husen och röker vilket är väldigt uppskattat av alla boende. Kom ihåg att våra gångvägar och brunnar inte är askkoppar så kasta fimpar/snus i soporna. Om Ni röker på balkongen så innebär det att Era grannar kan få in röken i sina lägenheter.

Eftersom vi har upptäckt fukt i socklar och grunder på husen Åkervägen 6-10 och 31-33 samt husen på Gränsvägen 9-21 måste det dräneras runt husen och socklar putsas om. Entreprenören börjar förhoppningsvis arbetet under februari 2021 med början på Åkervägen 6-10. Är beroende på vädret. Aviseringar kommer i god tid.

För detta arbete behöver föreningen inte ta några nya lån. Vi har lyckats hålla budget utan avgiftshöjningar i flera år och även kunnat spara, men för att ta höjd för den kommande balkongrenoveringen som måste göras inom några år måste vi tyvärr höja avgiften från och med 1 januari 2021 med 2%.

Vi har bytt ladd- och motorvärmare på grund av att de gamla var i så dåligt skick att det inte var ekonomiskt att hålla på att laga dem. Till detta har föreningen ansökt och fått bidrag till halva investeringskostnaden.

Även hyra för de nya ladd- och motorvärmarstolparna kommer att höjas från och med 1 april 2021 för investeringen och höjda elkostnader. Mer information till berörda senare.

 

Styrelsen önskar er alla

 

God jul och Gott nytt år


Till nyhetslistan