Informationsmeddelande nr 30, januari 2024

31 januari 2024

Bästa medlemmar och grannar

Julen och nyår har snabbt passerat förbi, och det börjar redan bli ljusare. 

Vi har nu bokat in ordinarie stämma till den 28 maj klockan 18.00 och då hoppas vi att så många som möjligt kan närvara. Styrelsen finns på plats från 17:30 och bjuder på fika, så hinner ni träffa oss innan mötet börjar. Kallelse med dagordning kommer senast 2 veckor innan stämman.

Eventuella motioner till styrelsen ska vara inlämnade senast 31 mars. Brf Broparkens valberedning består av Lotta Sandström och Linda Björk. Om ni är intresserade av att engagera er i styrelsen nästa år så är det dem ni ska kontakta. De kommer även att göra ett separat utskick till alla medlemmar med information om processen och vilka roller i styrelsen som behöver fyllas.

Årsredovisning 2023 och Budget 2024

Vi är nu i slutet av januari, och har börjat arbetet med årsredovisningen, den kommer skickas ut tillsammans med kallelsen till stämman.

Vad gäller budget 2024 så hoppas vi att det kommer räntesänkningar framemot sommaren, det är något vi följer noga och som är en viktig fråga för föreningens ekonomi.

Hobbyrum

Fredrik Nordenskjöld har hjälpt till att ställa i ordning ett hobbyrum i källaren som har blivit jättefint, stort tack “Peppe”. Rummet kan användas för allehanda hobbyprojekt och reparationer, och där finns en hel del verktyg som kan lånas. Rummet kommer att vara bokningsbart genom Aptus-portalen, precis som växthus och tvättstuga. Ordningsregler kommer att publiceras i samband med att det blir tillgängligt för bokning.

22 februari kl 18:30 kommer Fredrik och styrelsen finnas på plats för att visa rummet, som ligger på Labradorgatan 26, plan -2. Alla i föreningen är varmt välkomna att titta förbi!

Värme

17 Januari genomfördes en vinterdriftfallsbesiktning i huset, och det konstaterades tyvärr att det trots åtgärder under förra året fortfarande finns problem med vårt värmesystem som leder till ojämn temperatur i huset, och några av er har för kallt i era lägenheter vintertid. För att få problemen ordentligt dokumenterade är det viktigt att ni om ni har en inomhustemperatur under 20 grader felanmäler detta (ni som redan gjort felanmälan under denna vinter behöver inte göra det igen). Ange i felanmälan vilken temperatur ni har, och var den uppmätts om det inte är via lägenhetens fasta temperaturgivare. Tänk också på att temperaturen ska mätas minst 1 meter från fönster/yttervägg, och minst 20 cm ovan golv.

Vi har också lagt ut information på vår hemsida där det finns några tips om vad man själv kan kontrollera.

Miljörummet

Ordningen i vårt miljörum är för det mesta god, vilket är glädjande! Dock behöver vi påminna om att i miljörummet får endast förpackningar och förpackningsmaterial, batterier och ljuskällor lämnas! Alla mindre plastförpackningar ska också lämnas i den gula sopsugen, endast större förpackningar/förpackningsmaterial ska lämnas i kärlet i miljörummet. Allt grovavfall, farligt avfall och elavfall ska lämnas på återvinningscentral/miljöstation.

Farligt avfall och mindre elektronik kan lämnas i stadens miljöstation på Bobergsgatan, mitt emot biblioteket. Några gånger om året kommer stadens “Pop-up återbruk” till Storängstorget, där man kan lämna allt möjligt grovavfall.

Brf Broparkens hemsida

Vår hemsida innehåller en mängd information, inte minst guider och bruksanvisningar, som man kan ha god nytta av. Tips, kika igenom sidorna, förr eller senare kommer du att ha nytta av denna kunskap.

Kommande styrelsemöten

Nästa styrelsemöte är den 22 februari.

Tänk på att icke akuta frågor behandlas på ordinarie styrelsemöten. Eftersom styrelsen vanligen sammanträder en gång i månaden så kan det alltså dröja innan ett eventuellt beslut meddelas. Självklart besvaras angelägna och enklare frågor snarast.

Hör av er

Vi är tacksamma för förslag och idéer, stort som smått, som kan gagna vår förening och vår gemenskap. Vi ser gärna också att fler är intresserade att medverka i våra arbetsgrupper. Hör av er till styrelsen på mejladressen: brfbroparken@gmail.com om ni vill vara med och bidra!

Vi hoppas ni haft en bra början på 2024 och ser fram emot att ses under året. 

Styrelsen Brf Broparken