Tilläggsisolering av fastigheterna

24 april 2017

Styrelsen har tecknat avtal med Cremab AB om tilläggsisolering av våra fastigheter:

I samband med att vi får nya fönster i föreningen, kommer vi att få ett bättre luftflöde samt en besparing av vår energiförbrukning på sikt. I ett led att sänka våra energikostnader ytterligare, samt att få en bättre och jämnare fördelning av värmen av våra nio huskroppar, kommer nu dessa att tilläggsisoleras.

Hur går då detta till?

Det är själva utrymmet under taket (vinden) som kommer att tilläggsisoleras. Det material som används är ISOCELL-Cellulosa. Materialet är ett s.k hygroskopiskt material, vilket innebär att det kan buffra fukt utan att förlora sin isoleringsförmåga. Det har också ett bra isoleringsvärde, skyddar bra mot värme sommartid, samt är skonsamt för miljön.

Entreprenören kommer att göra vissa förberedelsearbeten på plats. Själva tilläggsisoleringen kommer sputas upp på vinden genom en stor slang från lastbil, upp på taken. Själva arbetet ska gå snabbt och enkelt, och ska inte heller medföra några störningar för grannar eller för omgivningen.

Innan arbetet startar, kommer entreprenören säkerställa ventilationen.

När arbetet är slutfört kommer entreprenören säkerställa att lösull är på plats samt täcker alla utrymmen med jämn tjocklek över hela ytan. UC (Undercentralen) kommer injusteras så att alla hus får en jämn temperatur.

Med denna tilläggsisolering hoppas vi kunna sänka våra energikostnader på sikt, samt få en jämnare och bättre fördeling av värmen.

PROJEKTET VÄNTAS STARTA V.17 ALT V.18

Läs mer på Cremabs hemsida:

http://www.cremab.se/tillaggsisolering/

Hälsningar:

Styrelsen