Parkbelysning

30 juni 2020 Information om belysningsarbetet

Medlemmar har under årens lopp påtalat att parken känns mörk och otrygg kvälls- och nattetid. Nu när fasad-, balkong- och fönsterrenoveringen är klar beslutade styrelsen att åtgärda detta. Information har givits på glöggfikan i december samt i nyhetsbrevet för juni:

”Den 22 juni påbörjas arbetet med vår nya utomhusbelysning. Arbetet är klart till 5 juli. Det blir fyra stolpar mellan Vapengatan-Hövdingagatan, en ny stolpe vid trappan Vapengatan, två pollare vid lekplatsen och två pollare vid övre grillen. Stolparna i parken bakom Blommensbergsvägen byts ut så att det är samma stolpar och armaturer i hela parken.”

Vi informerade även om belysningen på stämman.

Styrelsen har på flera arbetsmöten under vinter/vår vänt och vridit på belysningsalternativ och placering samt tagit in offerter för att hitta en så bra lösning som möjligt. Vi har tagit funktionell, estetisk och prismässig hänsyn i vårt beslut.

Stolparna blir 4 meter höga, ljuskäglan lyser neråt och har bländskydd. På produktbladen kan du se hur stolpar, armatur och pollare ser ut. 

Bifogat finns också en karta över stolparnas placering.

 

Vänliga hälsningar,

Styrelsen