Presentation av styrelsekandidater

11 maj 2022 Valberedningen har inför årsstämman föreslagit stämman att rösta på två av tre nominerade kandidater till styrelseledamöter. De tre kandidaterna presenterar sig nedan.

Gabriela Gnaczynska

Har bott i Brf HSB Högdalen sedan 16 år tillbaka och har suttit i styrelsen 10 år. Under den tiden har jag arbetat med flera större projekt inom föreningen, bland annat digitalisering av tvättstugor. Jag har en teknisk utbildning och jobbar som IT-tekniker. Jag har lång dataerfarenhet och stort intresse för teknisk utveckling och ekonomi.

Ann Panzar

Jag bor på Harpsundsvägen 93 och har bott i föreningen i snart åtta år. Den här omgången. Har även bott i 129:an. Jag har lång och gedigen erfarenhet av styrelsearbete i brf dock inte i den här föreningen. Har suttit i styrelsen i minst åtta bostadsrättsföreningar. Senast i en HSB-förening i Bandhagen. Jag har jobbat med fastighetsfrågor i över 20 år, just nu på ett av Stockholm stad helägt fastighetsbolag. Jag jobbar som journalist och med kommunikation. Jag tror att jag skulle kunna tillföra en hel del till vår förening.

Mattias Björkas

Född 1983 i Vasa, Finland och har bott i föreningen sedan 2017 och suttit som suppleant i styrelsen sedan 2018. Jag är utbildad historiker från Åbo Akademi och journalist från Göteborgs Universitet, men är numera sångare och musiker i gruppen Vasas flora och fauna. Jag jobbar också som lärare på låtskrivarutbildningen på Biskops-Arnö. 

Vi kan som en stor HSB-förening dra nytta av skalfördelar både i den dagliga driften och i utvecklingsprojekt, men storleken gör också att närheten till medlemmarna och hanteringen av inkomna frågor och önskemål blir en utmaning. I styrelsen skulle jag därför bland annat vilja arbeta med att utveckla rutinerna för medlemskommunikation och -engagemang. Det senaste halvåret har jag i en arbetsgrupp jobbat med föreningens omstart av gymverksamheten.