BRF ILLERNS ÅRSSTÄMMA

24 april 2020

Kära medlemmar,

hoppas alla mår bra och ser ljust på tillvaron så här i Corona tider

Pga nuvarande omständigheter har styrelsen som tidigare meddelat, valt att flytta årsstämman som var planerad den 24/4, till den 9/6. Detta datum är i dagsläget aktuellt men beroende på hur situationen utvecklar framöver kan stämman återigen skjutas framåt alternativt hållas i någon digital form, vi håller på att se över möjligheterna med vår huvudman HSB för alternativ i skrivande stund. Vi har även valt att inte ha någon trädgårdsdag i vår utan siktar på höstens aktivitet

Som ni också märkt har vi tagit beslutet att ta ner våra vackra konstverk av Peter Dahl på gård 16. Ett kontroversiellt beslut där styrelsen har full förståelse för att många medlemmar är upprörda, har frågor eller funderingar. Efter en värdering under februari med upp till sjusiffriga belopp av dessa tavlor visade det sig att föreningen inte hade något försäkringskydd som täckte värdet vid en eventuell stöld/brand/åverkan. Innan beslutet togs rådgjorde vi med vår huvudman HSB samt vår försäkringsmäklare. Inget försäkringsbolag är villiga att teckna en försäkring då miljön som tavlorna är placerade i inte anses vara säker. Vårt beslut var baserat på en förebyggande åtgärd och en säkerhetsbedömning. Tavlorna finns nu i säkert förvar hos en välrenomerad konstfirma och är dessutom fullförsäkrade. Tanken är att vi ska ta upp detta ämne som en punkt på kommande årsstämma med ett förankrat beslut från medlemmarna om vad vi ska göra med originalen, antingen att återbörda dem till de platser de tidigare har varit placerade eller avyttra dem vid lämligt tillfälle. Innan detta beslut tas kommer professionellt tillverkade reproduktioner att sättas upp i trapphusen.

Styrelsens främsta uppgift är att förvalta föreningens ekonomi samt fastigheter, i denna förvaltning ingår både fast som lös egendom. Detta möjliggörs genom engagerade ledamöter som lägger ner en ovärderlig tid för föreningens bästa. Att låta oförsäkrad konst med ansenliga värden vara placerad i våra trapphus är ingen bra lösning för föreningen.

Med vänlig hälsning,

Styrelsen för BRF Illern