Mark & Trädgård

14 mars 2021 Lite information angående vår utemiljö. Läs mer...

Sedan årsskiftet är det trädgårdsmästare Magnus Andersson med sin firma Nacka Trädgård & Park Service som tar hand om vår utemiljö.

Utöver det vanliga jobbet att plocka skräp och tömma papperskorgar står just nu översyn av träden på agendan.
Fruktträden beskärs med fokus på grenar som riskerar att knäckas av skåpbilar som har ärenden in på gårdarna. På gård 16 står några klotlönnar vid utkiksplatsen som beskurits för ett antal år sedan. Dessa kommer återigen att beskäras för att "släppa in" öppningen mot vattnet. Den största lönnen kommer att tas ner helt då den är på väg att ta över och eventuellt planterar vi något nytt där i höst.

På gård 15 planerar vi att lägga energi på gräsmattan runt grillplatsen och elefanterna för att få till en finare gräsmatta. Vi fyller på med toppdress och gräsfrö och i samband med detta hägnar vi in området. Blir det en period av torka kommer vi behöva vattna.

Trädgårdsdagarna är tyvärr forsatt inställda men om någon önskar låna något trädgårdsredskap är det bara att höra av sig så löser vi det.
Containern som vi brukar beställa i samband med trädgårdsdagarna byter vi ut mot en sopbil som kommer att stå parkerad på vändplanen några timmar ett par gånger per år. Detta har brf Fjädern provat ett antal år. Mer information om detta kommer.

Om någon har tankar och synpunkter på vår utemiljö får ni gärna höra av er direkt till mig eller till styrelsen.

Thomas Macklin, Mark & Trädgård
076-115 27 70

Styrelsetelefon: 070-213 24 50, vardagar 9-18
Styrelsemejl: styrelsen@brfillern285.se


Till nyhetslistan