February 2021 Newsletter

11 februari 2021

HSB BRF RÖSJÖ ÄNGAR

RÖSJÖÄNGSBLADET  

Februari 2021

 

TILL ALLA BOENDE I BRF RÖSJÖ ÄNGAR

 

Nu är det full vinter i Sollentuna och det har fallit mycket snö. Trots att det skottas regelbundet blir det emellanåt halt på våra gator så gå försiktigt. Erbjud gärna de äldre i era hus att gå ut med sopor eller till miljörummet när det är som värst så vi undviker benbrott och skador.

 

Hemsida och Facebook

Nu har vi möjlighet att lansera en hemsida för föreningen. Se här: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/rosjoangar

Det är en öppen sida som alla kommer åt, även de som inte bor i vår förening. Det påverkar vilken information som vi kommer lägga ut här. Gå in och navigera runt på sidan och kom med förslag på vad vi ska lägga till.

Vår Facebooksida är bara för oss som äger och/eller bor i föreningen Det är det snabbaste sättet att nå ut och hålla sig uppdaterad om stort och smått. Det är en väldigt fin ton och gemenskap på denna sida. Är du inte med i gruppen, gå med redan idag. Den heter Brf Rösjö Ängar. Behöver du hjälp att hitta gruppen, fråga en granne eller mejla oss i styrelsen på styrelsen@rosjoangar.se. När du säljer och flyttar, går du ur gruppen.

 

Parkering – lösningar för framtiden

Allt fler boende ställer frågor om laddstolpar för hybrid och elbilar. I dagsläget har vi bara några få platser som är konverterade i en lösning som inte är hållbar vid utbyggnad. Brukarna betalar inte heller för sin egen förbrukning vilket är den rekommenderade lösningen.

Det finns flera möjligheter att diskutera och styrelsen tänker att detta är en fråga för årets stämma.

Även om man själv inte har bil eller tankar på att köpa en hybridbil så är det så att inom en snar framtid blir det färre som kan tänka sig att flytta till en förening där det inte finns moderna laddlösningar. Vi hör det även från mäklare som hör av sig. Vidare finns det i nuläget stora bidrag att söka för att uppgradera parkeringsplatserna.

Vi i styrelsen söker någon eller några boende som är intresserade av att hjälpa oss i beredning av denna fråga. Hör av dig till oss via styrelsen@rosjoangar.se eller prata med någon av oss.

Vill du veta mer: titta gärna på detta inslag som sändes på SVT i veckan: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/bostadsrattsforeningarna-har-installerat-laddstolpar-till-alla-lagenheter

 

Datum för föreningsstämma 2021 är fastställt

Årets stämma kommer att genomföras torsdag 20 maj utomhus på kvällen, liknande den lösning vi hade i höstas. Kallelse kommer att skickas separat. Motioner mejlas till styrelsen@rosjoangar.se och sista datum att skicka in motioner är söndag 28 februari.

Om du vill förändra något i vår bostadsrättsförening, är det en mycket bra idé att gå på föreningsstämman. Vid stämman behandlas bland annat motioner och förslag från styrelsen, val och arvoden till styrelse, revisorer och valberedning. Dessutom ska årsredovisningen godkännas på stämman. Alla medlemmar i en bostadsrättsförening kan lämna in en eller flera motioner till föreningsstämman. En motion är förslag på beslut om sådant som rör bostadsrättsföreningen – allt från idéer om fler cykelställ och förändrade tvättstugetider till ekonomifrågor och styrelsearvoden.

Slänga grovsopor

Vi har fortfarande en container i vårt område som är till för oss boende. Kodlåset är krångligt nu när det är kallt men koden är 6161. En instruktion finns i miljörummet. Släng skräp där, dumpa inget i miljörummet. Har ni något som kan vara intressant för andra, skriv en blänkare på Facebooksidan. Det är mycket som fått nytt liv genom den!

Guppen i gatan

Nu har vi väl alla vant oss vid guppen i gatan. Helt klart är att hastigheten minskat och mindre obehörig trafik är i omlopp.

Valberedning

Föreningens valberedning kommer inom kort att skicka ut information med anledning av att det behövs nya boende att engagera sig efter nästa stämma. Håll utkik efter ett gult papper och kontakta valberedningen om ni vill veta mer om vad det innebär. Du når den enklast på valberedningen @rosjoangar.se

Öppet hus  

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd kommer därför att ha även nästa öppet hus utomhus, utanför styrelserummet på Viltstigen 18, så att möjligheten ändå finns för den som önskar träffa styrelsen. Vi håller 2 meters avstånd. Datum är onsdag 17 februari kl. 20

Med vänlig hälsning styrelsen