November 2020 Newsletter

21 november 2020

HSB BRF RÖSJÖ ÄNGAR

RÖSJÖÄNGSBLADET  

November 2020

 

TILL ALLA BOENDE I BRF RÖSJÖ ÄNGAR

 

Inför Allhelgonahelgen fick vi nya vinterinspirerade planteringar i våra krukor. Det har även rensats inför vintern på kullen mot skogen. Stort tack till eldsjälar som lägger ner tid och engagemang för att göra fint för oss alla i vår närmiljö. Nu får vi hjälpas åt med sparsam men viktig vattning i krukorna under vintermånaderna.

 

Avgiftshöjning

Föreningens räntekostnader är lägre än ekonomiska planen och vi har ett överskott i budgeten. Därför har styrelsen beslutat att endast höja avgiften med 1,5% from januari 2021 (avgiften höjdes 3% 2019 och 2020).

Återkoppling brandrond

Fastighetsansvariga har påbörjat kontroll av bland annat brandskyddsutrustning och utrymningsvägar. Inga större avvikelser har hittills påträffats. Se till att din cykel i cykelförrådet inte blockerar utrymningsvägar.

Den boende ansvarar för att brandvarnare i lägenheten finns på plats och fungerar. Läs även anslaget i entren "Skydda dig mot brand hemma".

 

Slänga grovsopor

Eftersom vi vill undvika att obehöriga använder containern som vi hyr, har vi monterat kodlås med kod 6161. Dessvärre blev det fel vid containerbytet vecka 47, vi fick en container som inte går att låsa. Vi övervägde att reklamera men har valt att låta den stå kvar och ser till att det blir rätt vid nästa byte. Vad får du slänga i containern? Exempel på grovt avfall är möbler, cyklar, leksaker (utan batterier), kastruller, träplank utan asbest, porslin och böcker.

Grovsopor som inte får slängas i containern är:

·       Asbest (från exempelvis byggskivor, takskivor, rörisolering).

·       Elektriskt och elektroniskt avfall (allting med sladd eller batteri samt solcell).

·       Farligt avfall (målarfärg, kemikalier, lösningsmedel, spillolja, impregnerat material).

·       Produkter med freon (kylskåp, frysboxar).

·       Ljuskällor (lysrör, lågenergilampor, glödlampor).

·       Hushållsavfall. (avser ex. köksavfall)

·       Däck

El, batterier och lysrör slängs i grovsoprummet. För annat avfall hänvisar vi till Hagbytippen några km bort med bil. Har du inte bil själv, fråga grannarna via vår Facebooksida, det finna många vänliga grannar som gärna hjälper till. Ligger fel saker i containern får vi tyvärr betala extra avgifter när de tömmer. Har du funderingar kring något du vill slänga, kontakta gärna oss i styrelsen på fastighet@rosjoangar.se

Nya gupp i gatan

Som en mer permanent lösning på problemet att fordon kör för fort på Viltstigen kommer vi nu att asfaltera gupp på gatan, vilket ska ge betydligt lägre hastigheter än vi noterar i dagsläget. Arbetet är planerat att utföras innan jul. Föregå med gott exempel och sänk farten på Viltstigen, Många barn rör sig i området.

Kameror i grovsoprummet

Vi har haft en hel det problem med våra kameror men nu hoppas vi att vi har löst detta och att vi ska få löpande kontroll kring sophanteringen.

Skolan

Arbete är påbörjat på Rösjöskolan, att lägga konstgräs på grusplanen. Under byggperioden har en öppning gjorts i staketet och transporter sker på vår gata och genom vår parkering. Vi kommer att ha ett möte med byggets projektledare i nästa vecka för att diskutera hur de ska sköta transporter på bästa sätt för oss. Dyker det upp problem eller skador runt detta, mejla styrelsen. Bygget pågår vardagar fram till jul och återupptas i januari. Om vädret inte ställer till problem är planen att arbetet ska vara klart vecka 4.

Öppet hus och adventsfika

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd kommer därför att ha nästa öppet hus utomhus, utanför styrelserummet på Viltstigen 18, så att möjligheten ändå finns för den som önskar träffa styrelsen. Vi håller 2 meters avstånd. Datum är samma som tidigare meddelats, onsdag 2 december 18:30-19.15

Årets adventsfika som var planerat till 6/12 ställs in som konsekvens av de nya rekommendationerna. Vi får hoppas att vi kan genomföra någon social aktivitet utomhus till våren istället.   

 

Med vänlig hälsning styrelsen