March 2021 Newsletter

07 mars 2021

HSB BRF RÖSJÖ ÄNGAR

RÖSJÖÄNGSBLADET  

Mars 2021

 

TILL ALLA BOENDE I BRF RÖSJÖ ÄNGAR

Vintern var kort och intensiv, nu är det vår i luften och vi har haft många soltimmar senaste veckorna. Det är nog många som njuter av vårljuset.

 

Digital köhantering

Vi kommer i mitten av april (enligt plan) att övergå till digital köhantering inom vår förening. Mer information om när detta sker och hur det fungerar kommer att förmedlas till alla boende. De objekt som hanteras i HSB Köhantering är p-plats och de fåtal extra små förråd som kan komma att finnas för uthyrning. Den som redan har en p-plats och vill behålla den behöver inte göra något, allt läggs över i det nya systemet. I korthet handlar det om att framöver kommer du som boende att i Mitt HSB själv kan ställa dig i kö samt säga upp sitt hyresavtal.

Några fördelar med digital köhantering, som de föreningar som redan anslutit sig har angivit:

• Transparent process för de köande.

• Tjänsten är integrerad mot HSB-överlåtelser. När överlåtelse sker avslutas

bilplats och förrådsavtal och skickas ut automatiskt i tjänsten

• Boende tar ett eget ansvar för att visa intresse för bilplatser och förråd

• Boende legitimerar sig med Bank-ID / lösenord och ger godkännande för signering av avtal

• Alla avtal finns digitalt under ”Bostadsavtal” under ”Mina sidor” på hsb.

 

I samband med övergången till digital kö inför vi 1 månads uppsägning (i dag är det 3). Detta innebär att p-platserna får snabbare omsättning, när de blir uppsagda. Har du frågor redan nu om digital kö, mejla gärna styrelsen@rosjoangar.se

 

Hemsidan

Hemsidan har en del uppdateringar, gå gärna in och titta: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/rosjoangar

 Fläktproblem

Under vinterns kallaste dagar har vi haft återkommande problem med fläktarna i husen. De har stannat. Några hus har haft mer problem än andra. Något hus har nästan inte drabbats alls. Styrelsen analyserar detta för att se om inställningar kan justeras i de hus som har störst problem.

 

Kamera i miljörummet

Nu är kamerasystemet uppgraderat och ska vara mer stabilt än tidigare.

Håll ordning och reda i rummet. Släng skräp i rätt kärl. Platta till kartonger. Stora skrymmande saker eller saker som står på listan att det INTE ska slängas i miljörummet, tar ni till vår blå container eller Hagbytippen. Svårare än så ska det inte behöva vara.

Grovsopor som inte får slängas i containern är:

·       Elektriskt och elektroniskt avfall (allting med sladd eller batteri samt solcell).

·       Farligt avfall (målarfärg, kemikalier, lösningsmedel, spillolja, impregnerat material).

·       Produkter med freon (kylskåp, frysboxar).

·       Däck

 

Arbetet på Rösjöskolan

Arbetet att färdigställa marken och anlägga konstgräsplan på Rösjöskolan är nu återupptaget och kommer att hålla på till april/maj beroende på om det blir bakslag i vintervädret. De kommer att återställa det som berör vår mark vid den infart de använt. Upplever ni problem med transporterna in och ut så hör av er till styrelsen@rosjoangar.se

Årets stämma

Årets stämma kommer att genomföras torsdag 20 maj utomhus på kvällen. Är du intresserad att engagera dig? Valberedningen når du enklast på valberedningen@rosjoangar.se

Öppet hus  

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och kommer därför att ha även nästa öppet hus utomhus, utanför styrelserummet på Viltstigen 18, så att möjligheten ändå finns för den som önskar, att träffa styrelsen. Vi håller avstånd. Datum är tisdag 30 mars kl. 19.

 

Med vänlig hälsning styrelsen