Ny information om fönsterbytet - uppdaterad 6 juli 2021! Klicka här för all information och för att se bilagorna

11 februari 2021 Ny tidsplan finns! Läs mer här vad som händer i projektet

Nytt!

En preliminär tidsplan för när fönsterbytet kommer ske finns här som en bilaga, titta gärna när det blir dags för ditt hus så du kan börja planera för detta. När det är dags för just din lägenhet kommer information i din brevlåda i anslutning till att det är dags. 

Laddar även upp en bilaga där FMS förklarar hur arbetet går till i varje lägenhet. Där finns också information om hur ni ska plocka undan så att de kommer fram till era fönster. 

Vi lägger också upp två stycken bilagor om firmorna som ni kan kontakta och anlita för att få hjälp med att plocka undan, ta ner till exempel gardinstänger också vidare. OBS! Vi påminner att Bovärdarna kan inte hjälpa till med detta. 

Vad har hänt? 


Vi har efter noga övervägande och planerande fattat beslut i styrelsen om att det är dags för att byta fönster i föreningen. Vi har vägt fördelar och nackdelar för att renovera fönstren vi har och att byta ut dem helt. Vi i styrelsen landade i att det var bäst att byta ut fönstrena. Därefter tog stämman beslut om att byta fönstrena. 

Var är vi nu?

Vi anlitar en firma som heter FMS Bygg som kommer utföra arbetet. En plan är lagt för hur och vart arbetet kommer att börja och information kommer att meddelas er när det är dags för just din lägenhet. Fönstrena är beställda och vi har fått datum på de första 5 leveranserna. Men den första (!) kommer under vecka 11/2021. 

Avisering kommer skickas ut till berörda lägenheter 1 till 2 veckor innan.

När det är dags för din lägenhet så kommer information om vad som krävs att du gör inför bytet, det handlar om att ta bort möbler, gardiner, blommor med mera för att de som jobbar ska kunna komma fram till fönstrerna och utföra arbetet. 

Vi förstår att detta kan skapa en del problem för vissa som kanske inte orkar flytta runt på möbler och så. Därför har vi kontaktat två firmor som heter Beta Städtjänst AB och Veterankraft.se dessa firmor har lämnat in prisuppgifter för att utföra dessa tjänster om du vill använda någon av dem. Mer information om detta kommer.

Bovärdarna har tyvärr inte möjlighet att hjälpa till att flytta möbler och dylikt till någon som vill ha hjälp, så behöver ni hjälp måste ni kontakta någon annan som hjälper er alternativt anlita en firma.