Intresserad av att engagera dig i valberedningen?

13 mars 2024 Brf Skarpöhöjden söker nu nya engagerade personer till valberedningen som kan bistå styrelsen i deras arbete.

Vad är valberedningen?

 

Valberedningen bistår bostadsrättsföreningens arbete genom att hitta och rekrytera lämpliga medlemmar till styrelsen som kan väljas in nästkommande år. Valberedningen väljs på årstämman och kan bestå av två till tre personer som arbetar tillsammans varav en har en sammankallade roll. Valberedningen kommer sedan på nästa årstämma för föreningen att komma med förslag på samtliga styrelsemedlemmar såsom ledamoter, revisorer, suppleanter och styrelseordförande. 

 

Vad är valberedningens arbete?

 

Valberedningen förbereder sig genom att prata med sittande styrelse om de behov som finns och kompetenser som behövs samt vilka platser som ska tillsättas. Sedan så kan information gå ut till boende och medlemmar om detta och att de kan kontakta valberedningen om intresse finns. Man kan också använda sig av uppsökande arbete och aktivt söka passande styrelsemedlemmar. Detta sätts sedan ihop till ett förslag med kandidater som presenteras vid årsstämman. Arvode för arbetet i valberedningen tillhandages. 

 

Vid intresse, kontakta Brf Skarpöhöjdens styrelse på valberedningen@skarpohojden.se eller info@skarpohojden.se