God jul!

13 december 2022 Nu när julen närmar sig med stormsteg vill styrelsen passa på att önska alla er boende en riktigt god jul!

Styrelsen skulle även vilja dela med sig av några matnyttiga tips inför jul och nyårshelgen.

Tänk på att blåsa ut stearinljus, bränder är vanligare under jul och nyårshelgen, men visste du att spisen utgör den största brandrisken? Det konstaterar SOS-Alarm. Glöm inte att stänga av spisen. Här finns mera information för den lässugne.

Att ha julgran är väldigt fint, men tänk på vad du gör med grannen när julen är över. Granen räknas som grovavfall och att lägga den i naturen eller på gatan räknas som nedskräpning. Nacka kommun har tidigare år arrangerat insamling av grannar genom att ställa upp containrar för att samla ihop granar, både i Ektorps centrum och vid återvinningsstaionen i Saltängen. Håll utkik efter var och om kommunens uppsamling kommer att ske i januari 2023.

Sist men inte minst - tänk på att inte hälla ut matfett i köksavloppet då fettet sätter sig på avloppsrörens väggar vilket till slut kan orsaka ett stopp. Mindre mängder fett från kastrull eller stekpanna kan torkas med hushållspapper och läggas matavfallspåsen. Mera information finns på Nacka kommuns hemsida, här.

Med juliga hälsningar,

Olle, Charles, Lena, Anette, Greger, Simon & Saga.  


Till nyhetslistan