Lite om vad som hänt och händer i brf Skurusund 2019

16 juni 2019 Så här när det är dags för sommarlov och semester summerar styrelsen lite av det som hänt under våren och vad som är på gång härnäst. Vi önskar samtidigt alla boende en riktigt fin sommar!

1. Fönsterbytet är nu klart och Dalkarlarna har varit här 15 juni för en sista kontroll av de lägenheter som har anmärkningar. En garantibesiktning kommer att ske om ca 2 år.

 

 

 

2. Det finns ytliga repor på många fönster, speciellt i nedre hörnet på det stora fönstret i vardagsrummen. Tillverkaren, SP-fönster, har varit här och mätt spänningen i några av fönstren så att det inte rör sig sprickor. Allt var ok. Reporna är ytliga och går bort om man använder putsmedel för induktionshällar och en microfiberduk. SP-fönster har lämnat en flaska med sådant medel till styrelsen. Behöver du tillgång till putsmedlet och duken så finns de hos Blomberg, Beckasinvägen 35 1 tr, tel 070-994 38 38.

 

 

 

3. Det har blivit stora och små sprickor i putsen på fasaderna i samband med fönsterbytet. En putsfirma är anlitad för att åtgärda dem efter semestrarna. Arbetet kommer att ske utifrån (med lift), men för att komma åt sprickor i putsen på balkongerna så kommer tillträde till lägenheterna att behövas. Vi meddelar alla boende i god tid innan detta arbete påbörjas. Asfalteringen ska genomföras, men vi avvaktar liftarbetet. 

 

 

 

4. I samband med Obligatorisk Ventilationskontroll i november 2018 var det många boende som inte lämnade tillträde till lägenheten. En ny sådan kontroll är nu utförd och föreningen är godkänd, men några lägenheter är inte godkända och lägenhetshavarna måste vidta de åtgärder som Nacka Tyresö sotningsdistrikt påtalat. De berörda lägenhetshavarna är informerade. Sotningsdistriktet berättade att de lägenheter där mätning skett före respektive efter fönsterbytet nu har en mycket bättre ventilation. Roligt!

 

 

 

5. På förekommen anledning vill vi uppmärksamma alla boende/andrahandshyresgäster på vad det innebär att vara lägenhetshavare i en bostadsrättsförening. En lägenhetshavare äger inte sin lägenhet. Man äger rätten att bebo en specifik lägenhet. Det lägenhetshavaren äger är en andel i hela föreningen. Det innebär att man har rättigheter, ansvar och skyldigheter mot föreningens hela bostadsbestånd, markområden osv. I stadgarna framgår tydligt att man inte får göra ingrepp på vissa gemensamma ansvarsområden. Under senare år har en del sådana ingrepp gjorts av enskilda lägenhetshavare. Kostnader som sådana felaktiga ingrepp kan innebära belastar då alla andra boende. Är du osäker på vad som gäller, så kontakta alltid styrelsen inför renoveringar av lägenheten.

 

 

 

6. Så till lite roligare information: rabatten vid tvättstugan är nu anlagd och vi hoppas att den ska glädja alla oss boende.

 

 

 

Vi önskar er alla

 

EN TREVLIG SOMMAR!