Svar på frågor inför Årsstämman

15 maj 2021

Hej,

 

Tack för att du förbereder dig för årsstämman och årsredovisningen. För årsstämman, vänligen adressera dessa frågor:

 

1) Med tanke på att det fönsterutbytesprojekt som planeras 2021 kommer att bli en stor kostnad, hur generellt planerar styrelsen att finansiera detta? Med detta, med tanke på de för närvarande låga räntorna, kommer lån sannolikt att vara en del av den ekonomiska lösningen?

Svar: Ja, föreningen kommer att behöva ta lån för att finansiera ett kommande fönsterbyte.

 

2) Vilka var de främsta anledningarna till att reparationskostnaderna ökade med 43% mellan 2019 och 2020?

Svar: Reparationskostnaderna för 2019 var lägre jämfört med tidigare år. Kostnaderna för 2020 har legat på samma nivå som genomsnittet för de tidigare årens reparationer.
Under 2020 har vattenskador och övriga skador anmälda till föreningens försäkringsbolag varit högre än året innan, föreningen har även erhållit ersättning från försäkringsbolaget för skador (se Not. 1 Övriga intäkter).
Reparationskostnaderna för vattenledningsrör, avlopp och tvättutrustning har ökat mer jämfört med tidigare år.

 

3) För alla föreslagna nya och återkommande styrelseledamöter, vänligen berätta varför valberedningen anser att dessa personer är väl lämpade för styrelsen.

Se valberedningens svar.

 

4) Varför försöker valberedningen att styrelsen ska bestå av åtta ledamöter och upp till två suppleanter?

Se valberedningens svar.

 

5) Styrelsemeddelandet den 2020 11 december sägs att BRF Vårsåddens besparingar ligger under HSB-genomsnittet och måste ökas. Vilken sparnivå strävar styrelsen efter? Vilken serie av avgift ökar osv. kommer också att ge detta resultat?

Svar:
Enligt föreningens stadgar ska föreningar spara till framtida underhåll. Dvs att vi betalar för det slitaget vi gör idag. Föreningen har legat under det snittvärde HSB räknat fram och föreningen strävar efter att nå det framräknade normalvärde som rekommenderas.
Styrelsen anser att årsavgift och övriga intäkter behöver justeras så att önskat normalvärde uppnås.

 

Vänligen meddela mig om någon av mina frågor ovan inte är tydliga.

 

Mvh,

 

Greg Richards