Avgiftshöjning 2024

15 oktober 2023 Styrelsen har vid vårt budgetmöte beslutat om en höjning av månadsavgiften från och med 1. januari 2024.

Styrelsen har på grund av kostnadsökningar beslutat om en höjning av månadsavgiften för bostad med 3% från och med 1. januari 2024.

Vår nuvarande avgiftsnivå räcker inte för att täcka föreningens kostnader på sikt, då vi väntar bland annat ökade räntekostnader för föreningens lån samt ökade underhållskostnader.

Styrelsen ser kontinuerligt över alla möjligheter att hålla nere utgifterna i föreningen, genom att omförhandla befintliga avtal, bedriva energisparande åtgärder samt prioritera det absolut nödvändigaste underhållet.

Brf Västerby 2 har en synnerligen god ekonomi och styrelsen bevakar den ekonomiska situationen löpande för att proaktivt kunna agera i god tid. Trots styrelsens arbete med att hålla kostnader så låga som möjligt och denna avgiftshöjning, så är det inte säkert att budgeten kommer helt i balans för 2024 och det kan bli aktuellt med ytterligare avgiftshöjnings under kommande året. Styrelsen kommer att avisera eventuella ytterligare höjningar i god tid.

Avgifter för parkering och ev förrådshyra kommer INTE att påverkas.

Har du frågor kring detta, vänligen skicka ett meddelande till styrelsens e-postadress: brfvasterby2@gmail.com

Mvh Styrelsen HSB Brf Västerby 2


Till nyhetslistan