Styrelsemöte 2024-01-18 och ny förvaltare Tino Schäfer

25 januari 2024 Vid årets första styrelsemöte 2024-01-18 avtackade vi Helene Hübinette som varit vår förvaltare, och som på ett mycket förtjänstfullt skött det uppdraget. Helene slutar nu på HSB och vi hälsade därför vår nya förvaltare Tino Schäfer välkommen. Övriga frågor som diskuterades återfinns nedan.

Utöver byte av förvaltare hade vi som vanligt en diger dagordning. 

Förvaltarrapporten med aktuella överlåteler, lägenhetstillsyner, skyddsrum som behöver uppgraderas. Hur vi ska försöka hålla kostnaderna nere genom placeringar av våra lån är en annan mycket viktig fråga. Liksom det alltid pågående underhållet, och skötseln av fastigheterna.

Vi har lägenhetsinnehavare som inte sköter inbetalningarna av månadsavgiften och eventuella hyror för parkeringar, garage och förråd. Och det förekommer störningar. Lägenhetsinnehavare som renoverar tar inte alltid hänsyn till de regler som gäller, och det finns barnfamiljer där föräldrarna låter sina barn härja och föra oväsen till långt in på nätterna. Det är naturligtvis inte acceptabelt. efter klockan 22.00 ska det vara tyst.

HSB har tagit fram nya stadgar för föreningarna, och för att kunna anta dem behöver vi ha en extra stämma, den planeras till 2024-03-20.

Vi diskuterar också hur föreningen bäst ska kunna använda det gamla styrelserummet. Det som ligger i anslutning till samlingslokalen i källaren i hus 32 B. Vi kommer att lyfta frågan på den extra stämman, om någon har några bra förslag. Det nya styrelserummet, som är beläget på gaveln mot Jakobsgatan till hus 24, har vi nu med eget arbete fått i ordning, och vi har börjat använda det. 

För Styrelsen

Barbro Andersson