Nyhetsbrev januari

21 januari 2023

Vi har nyligen haft två reparationer av våra hissar till en kostnad på över 20 000 kr. Problemen var relaterade till grus i spåren nertill där dörrarna glider fram och tillbaka. Gruset kommer utifrån som fastnar under skor och sedan lossnar när vi kommer in. Dessa kostnader kan sannolikt helt undvikas genom att vi alla hjälps åt med två saker. Dels stampa av skorna i entrén och samtidigt dammsuga spåren på respektive våningsplan de gånger vi ändå har dammsugaren framme och städar. Om man önskar går det givetvis lika bra att sopa ur spåren. Det här är lika viktigt på alla våningsplan och inte bara relaterat till källare och entré (reparationerna var på plan 4 respektive plan 6).

Vi står sedan årsskiftet med en outhyrd hyreslokal på Skyttelgatan. Tidpunkten inte den bästa givet var konjunkturen är på väg men det ska givetvis inte hindra oss från att jobba hårt med att få lokalen uthyrd. Det har inkommit intresse att hyra kontorsplatser vilket kan vara en alternativ användning och vi önskar nu först veta hur stort intresse det är i vår egen förening. Lokalen kan med en mindre investering göras om till 5-6 arbetsplatser vilket sannolikt ger en högre intäkt än att någon hyr hela lokalen. Det finns en del frågor att lösa och just nu är det bara en av fler idéer. Finns intresse kan ni maila styrelsen på nedan adress.

Innan Jul fattade styrelsen beslut att montera grind på gården mot Östra Ågatan. Huvudskälet är att förhindra att barn tar sig ut mot gatan. Utförande och när arbetet startar inte fastställt.

Styrelsen har för avsikt att ta in offerter för en expansion av solanläggning. Kapaciteten kan sannolikt fördubblas i storlek och avkastningen på investeringen är mycket attraktiv. Förutom att sänka våra elkostnader höjer vi värdet på vår fastighet.

Styrelsen har varit i kontakt med en mobiloperatörer som har visat intresse av att installera antenner på taket för förbättrad mobiltäckning i området. Om ett avtal nås kommer det att ge ytterligare en intäkt över 10 år eller mer till föreningen. I samband med detta kommer vi att undersöka hur mobiltäckning generellt kan förbättras i hela fastigheten via olika tekniska hjälpmedel.

Arbetet med att ta in offerter för kameraövervakning i garage fortskrider. Upphandling och installation planeras vara avslutat i mars.