Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Välkomna till HSB Göta!

Vi erbjuder ett komplett utbud av tjänster för fastighetsförvaltning, ekonomisk förvaltning, nyproduktion av villor, bostadsrätter och hyresrätter Vi är en helhetsentreprenör med eget fastighetsbolag och hyreslägenheter. Utöver våra bostadsrättsföreningar har vi en rad privata fastighetsägare som nöjda kunder. Vi finns i Jönköpings, Hallands samt i delar av Södra Älvsborgs län.

HSB Dela

Det kan vara svårt för unga vuxna att hitta vägen in på bostadsmarknaden. Därför skapade vi på HSB en helt ny modell för bostadsköp: HSB Dela. 

I HSB brf Sjöstenen kommer du som är bosparare i åldern 18-29 år erbjudas möjligheten att köpa en lägenhet genom HSB Dela. 

Köp bostad

Öppna dörren till ditt nya hem hos HSB. Från norr till söder erbjuder vi nybyggda bostadsrätter för livets alla faser.

Hyr bostad

Upptäck HSBs 25 000 hyresrätter – bra bostäder för dina behov över hela Sverige. Välkommen hem!

Dags att nominera & motionera

Nu är det dags för dig som medlem att nominera kandidater till HSB Götas olika förtroendeuppdrag. Du kan också påverka genom att skriva en motion till vår styrelse. 

Läs mer här

Betala enkelt

Vill du betala avgiften eller hyran enkelt och smidigt och samtidigt bidra till en bättre miljö? Då ska du välja några av våra kostnadsfria digitala betalningstjänster!

Läs mer här

Hyresgästernas frågor och svar

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi får från både blivande och nuvarande hyresgäster. Om du ändå inte hittar det du undrar över är du såklart välkommen att kontakta oss!

Läs mer här

Nyproduktion

HSB brf Sjöstenen - för dig som vill bo i framtidens Jönköping.

Nu pågår försäljningen av 84 st sjönära lägenheter på Skeppsbron! Ett kvarter utöver det vanliga. Trygghetsförsäkring ingår i ditt köp. 

HSB brf Sjöstenen

Vill du bo på Liljeholmen bland grönska och nära till vatten? Endast ett fåtal lediga lägenheter kvar!

På Liljeholmen - ett stenkast från Vätterstranden i centrala Jönköping - bygger vi 48 nya bostadsrätter. Snart inflyttningsklara! 

HSB brf Fågeln

Hyresrätter och trygghetsboende på Skeppsbron i Jönköping

Vi bygger 149 nya hyresrätter inklusive 60 trygghetsboenden på Skeppsbron i centrala Jönköping! Efter årsskiftet startar vårt arbete med uthyrningen. 

I April 2024 siktar vi på att kunna låta våra hyresgäster flytta in! Börja bospara nu, så har du chans till förtur på våra fina lägenheter på HSB Parketten på Skeppsbron. 

HSB Parketten

Fler nyheter från HSB

loading gif
 • 30 november 2022
  Enligt Boverkets senaste prognos dyker byggandet med 25 procent under 2023. Hur påverkar det möjligheten för unga vuxna att köpa en egen bostad? Välkommen till HSBs lunchseminarium i frågan 20 december.
 • 28 november 2022
  Med sina 45 hektar räknas HSBs solcellspark som Sveriges största. – Just nu byggs flera parker i Sverige som blir betydligt större. Men det är kul att vara störst så länge det varar, säger Jon Leo Rikhardsson, vd för HSB Södermanland som intervjuas av DN.
 • 18 november 2022
  Att de ekonomiska utsikterna har sett ljusare ut märks på flera håll och byggandet av nya bostäder är inget undantag. Men trots det så finns det ljusglimtar att skönja när HSB fortsätter med byggprojekten. – Vi fortsätter att bygga där vi kan, säger Henrik Zäther, vd för HSB Projektpartner – en av Sveriges ledande bostadsutvecklare.
 • 18 november 2022
  När det ekonomiska läget känns svajigt är det lätt att känna oro – inte minst när det kommer till boendeekonomi. Men hur ska man som boende i en bostadsrättsförening tänka i oroliga tider? HSB är sedan lång tid tillbaka en stabil och trygg aktör på bostadsområdet som framhäver vikten av långsiktig planering.
Visa alla nyheter