Nytt bredbandsavtal

27 november 2022 Föreningen byter leverantör av bredband från och med 1 februari 2023, från Telenor till Bahnhof. Det nya avtalet innebär ett snabbare och billigare bredband.

Nytt och bättre avtal med Bahnhof

Som tidigare aviserats kommer föreningen att byta leverantör av bredband. Vi byter från Telenor till Bahnhof. Vi kommer att få både ett snabbare och billigare bredband. Det kommer att leverera 1000/1000 Mbit/sek till en kostnad av 75 kr/mån/lgh (idag 125 kr).

I priset ingår router och IP-telefoni. Routrarna, Wifi 6, är friköpta och kommer att tillhöra lägenheten. Anslutningen är en så kallad gruppanslutning, där alla är anslutna och betalar för det. Vi kommer totalt att spara 48 000 kr per år, jämfört med avtalet med Telenor.

Det nya nätet kommer att aktiveras den 2023-02-01.

De nya routrarna levereras till föreningen och kommer att kunna hämtas i föreningslokalen. Vi återkommer om detta senare.

Säg upp extratjänster hos Telenor

Om någon har extra tjänster hos Telenor bör ni snarast säga upp dessa. Telenor kommer att fungera parallellt med Bahnhof under två år men för de som vill vara kvar i Telenor blir detta en extra kostnad. Förutom avgiften till Bahnhof, betalar ni då också för Telenors tjänster. Det blir också en kostnad efter två år, för själva inkopplingen till Bahnhof.

Fast telefoni och e-postadress

Alla som har fast telefoni kan behålla sina telefonnummer. E-postadressen blir dock ny och e-postadressen bredband.net upphör att fungera. Den kommer att ersättas med en Bahnhof-adress, som blir namn@bahnhof.net. Eller så passar ni på att i god tid byta till annan.

Returnera Telenors router

Telenor är mycket noga med att få tillbaka den gamla routern, så kasta den inte. Den måste returneras till Telenor, annars får man betala 500 kr.