Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Videoguide: Så rengör du ventilation och spiskåpa

För att din lägenhet ska ha rätt inomhusklimat krävs det att du har god ventilation. Därför är det viktigt att du rengör spiskåpan och ventilationsdon regelbundet. I videon visar vi hur du gör.
Köksfält över spis i kök

Så rengör du ventilationsdonet

I badrum och eventuellt i klädkammare finns frånluftsdon/ventilationsdon. Dessa behöver du rengöra ett par gånger per år. Du rengör genom att damsuga runt öppningnen.

Observera att du aldrig ska ändra den förinställda glipan på ventilationsdonet, då kan hela ventilationssystemet påverkas.

Så rengör du spiskåpan

För att ventilationen i hela lägenheten och ovanför spisen ska fungera, krävs även att du regelbundet rengör spiskåpan. Filtret ska diskas så att fett och avlagringar försvinner. Detta bör du göra med 2-3 månaders mellanrum beroende på hur ofta man lagar mat och vilken typ av mat man lagar. Du får inte installera en motoriserad fläkt där det sitter en spiskåpa, det påverkar hela ventilationssystemet och den kan trycka in matos till dina grannar.

Var vänlig att tillåta marknadsföring-cookies för att titta på denna video.

Hitta hem hos HSB

Som medlem får du förtur till ditt nya hem genom HSBs bosparande, juridisk rådgivning, tips och inspiration för ditt boende med mera.