Nyhetsbrev september 2021

09 september 2021

Hej alla medlemmar.

Hoppas att ni fått njuta av en fin sommar med massa sol och bad. Här kommer ett nyhetsbrev med några punkter som vi vill uppmärksamma samtliga medlemmar på. Om det skulle uppstå frågor eller tankar så kan ni alltid höra av er på brf-vagen-styrelse@googlegroups.com.

1.    Den inglasade delen på balkongen

Vi vill vänligen observera er om att inglasningarna på balkongen inte är gjorda för att vara fullt täta från regn och fukt. Denna information framkom i bofaktabladet vilket innebär att det kan exempelvis komma in vatten på balkonggolvet. Rummet ska ses som ett uterum. NCC har erbjudit sig att försöka täta listerna vilket innebär ett försök och inte en garanti.

 

2     Digitalt bokningssystem för övernattningslägenhet

Styrelsen har valt att gå över till ett digitalt bokningssystem för att underlätta administrationen för HSB som medlemmar i föreningen.

Bokning av gästrum i brf Vågen görs nedan via följande länk eller att du skannar QR-koden nedan. Var god och skapa ett användarkonto genom att klicka på fliken ” Logga in” därefter ”skapa nytt konto”. Användarkontot är kostnadsfritt.  Länk till den digitala bokningen:

https://www.supersaas.se/schedule/brfvagen/Boka_rum

 

 

 

 

 

 

Om du inte använder dig av digitala verktyg eller behöver hjälp att boka gästrummet så skicka ditt mejl till brf-vagen-styrelse@googlegroups.com med följande information: Namn, mobil/telefonnummer, lägenhetsnummer (exempelvis K49) samt datum.

 

3.     Upphandling av nytt avtal för trippleplay (IP-telefoni, bredband och TV)

Styrelsen i brf Vågen kommer inom kort att påbörja en ny upphandling av ett nytt avtal vilket innebär att det inte finns någon garanti att vi behåller vår befintliga leverantör. Var god och inte bind upp dig på någon extra tjänst som sträcker sig efter den 1/7 2022.

 

4.     Skyltar vid huvudentréer

Styrelsen i Brf Vågen har i samråd med HSB centralt fått hjälp med att få fram skyltar vid våra huvudentréer (Matadorgatan 1, 3 samt Södra vägen 30). Innegården har fått upp en enkel text för respektive entré som hänvisar gäster till porttelefonen på andra sidan. Var uppmärksam på att framkomligheten kan vara begränsad vid uppsättningen av skyltarna. 

 

5.     Femårsgaranti på vitvaror

Som köpare av en nyproducerad lägenhet så ingår det fem års garanti på vitvarorna i lägenheten. Garantin påbörjades vid inflyttningen den 1/7 2017.  Uppmärksam gärna felen i god tid innan garantitiden gått ut (1/7 2022).

 

6.     Grönt bolån - vissa banker ger lägre ränta för dig som bor i Brf Vågen

Kontakta din bank för mer information.

Se länk för att ladda ner certifikatet från Brf Vågens hemsida under fliken ” om oss” och sedan ” miljöbyggnad:

https://www.hsb.se/gota/brf/vagen/om-oss/