Boendeinfo om gemensamma utrymmen med mera

31 mars 2020 Nu har äntligen våren kommit och vi går mot ljusare tider. Här kommer lite information om vad ni bör tänka på angående soprummen, sortering och allmänt i området.

Sopsortering

Idag så sorteras brännbart avfall, plast, glas, tidningar och papper i sophusen. Tänk på att inte slänga stora skrymmande plastbyttor och kartonger i sorteringen då det fort blir fullt. Det finns en återvinningsstation vid Hovås centrum där ni kan sortera och slänga detta. De grå små husen är enbart till komposterbart avfall.

När koden inte funkar till sophusen

Fick en fråga om hur man kommer in i sophusen om koden slutat fungera. Om koden slutar fungera på sophusen så använder du samma nyckel som går till din lägenhet. Vill också påminna om att det är samma kod som till entréerna till sophusen (men det är en fyrkant efter koden istället för klocka).Tänk på att göra en felanmälan om koden inte fungera så att det kan åtgärdas snabbt.

Barnvagns- och rullstolsutrymmen

Det finns några barnvagns- och rullstolsutrymmen i området och dessa är enbart till för att ställa barnvagnar och rullstolar. Vi har fått frågor om hur utrymmena ska användas då det ställs in cyklar som tar upp plats i dessa utrymmen.

Har du synpunkter på hur dessa utrymmen ska användas? Ta upp frågan med förvaltningskommittén.

Åtgärda sprickbildningar

Angående att åtgärda sprickbildningarna i husen så skjuts detta på framtiden på grund av rådande omständigheter med Coronaviruset. Vi kommer göra ett nytt försök i slutet av maj med att åtgärda sprickorna, vi avvaktar och ser hur det utvecklar sig med Coronaviruset.

Markiser

Nu finns monteringsanvisningen för markiser. Du hittar anvisningarna i Bopärmen under rubriken Övrigt.

 

Med vänlig hälsning

Bodil Stahre, Kundansvarig