Nyheter från förvaltningskommittén

05 oktober 2020 Soprum, trädplantering, tid för årsstämma och info om förvaltningskommittén.
Soprum i HSB brf Amundö Äng

Hej alla!

1. Flera av er har hört av sig till HSB, styrelsen och oss och påpekat att kärlen i soprummen ofta är fulla och att de bruna påsarna med matavfall hamnar utanför kärlen i de grå skåpen (se bild längre ner). 

Det är främst kärlen för plast och kartong i soprummen som ofta blir fulla innan hämtning. Vik ihop och platta till plastförpackningar och kartonger innan ni slänger avfallet i avsett kärl. Har ni mycket plastavfall eller kartonger så kan ni med fördel lämna avfallet vid återvinningsstationen intill ICA i Nya Hovås.  

Omkretsen på kärlen för matavfall i de grå skåpen är liten i förhållande till omkretsen på skåpen. När vi slänger matavfall så måste vi förvissa oss om att avfallet hamnar i kärlet inne i skåpet. Det går inte att "kasta in" den bruna påsen med matavfall in genom öppningen i det grå skåpet utan det lämpligaste är att man sträcker armen in i skåpet och sedan släpper avfallet (den fyllda bruna påsen) rakt ner i kärlet. Om matavfall hamnar utanför kärlen inne i skåpen så finns det en stor risk att möss och råttor tar sig in i skåpen. 

Följande står om sopor i våra Trivselregler: 

Lämna dina sopor i avsett kärl i soprummet. Har du mycket återvinningsbart avfall som glas,kartong, tidningar, batterier med mera kan du med fördel lämna det vid Återvinningsstationen i Nya Hovås.

Farligt avfall, färgrester, möbler, elektronik och annat skrymmande avfall får självklart inte ställas i soprummen utan ska lämnas till Återvinningscentralen i Högsbo. För att få tillträde till centralen måste du ha ett återvinningskort. Varje vuxen göteborgare har rätt till ett återvinningskort som ger sex fria besök per år. Vi länken nedan kan du beställa ditt kort. 

Beställ kort här: https://bit.ly/2Rixt9F   

2. HSB har meddelat att anledningen till att det inte planterades några träd framför det röda huset på Brottkärrs Byväg beror på att det i marken under gräsmattan går olika kablar och rör. De träd som skulle ha planterats där har istället planterats på andra platser i området.

3. Föreningens ordinarie stämma kommer hållas i december (inte i november som tidigare meddelats). Vid stämman kommer en valberedning att väljas. Valberedningen kommer till överlåtelsestämman, som kommer hållas under våren 2020, lämna förslag på en styrelsen. Valberedningen har en viktigt uppgift i att föreslå en engagerad styrelse som representerar föreningen (oss boende) på ett bra sätt. Kan du tänka dig att engagera dig i valberedningen så sänd ett mail till @Annelie Hansson Mer information om stämman i december kommer styrelsen snart att skicka ut.

4. Läs mer om Förvaltningskommittén och vår roll innan en styrelsen tillträtt vid överlåtelsestämman https://www.hsb.se/goteborg/brf/amundoang/forvaltningskommitten/

 

Förvaltningskommittén gm

Mikael Lindqvist