Parkeringsregler

02 mars 2021

Parkeringsförbudet på Gamla Brottkärrsvägen

 

Det har emellanåt varit rörigt med parkerade bilar längs gatan vilket stört inte bara villaägare utan också boende bland oss. Alla i föreningen är inte emot att parkeringar längs gatan begränsas och att överklaga detta politiska beslut är upp till var och en. 

 

Förvaltningskommittén har idag haft möte och beslutat att inte överklaga parkeringsförbudet i bostadsrättsföreningens namn.

 

Parkering på föreningens mark

 

Det är inte tillåtet att parkera på föreningens mark annat än på markerade platser. Kortare stopp utanför markerade parkeringsplatser för att lasta av varor eller gods är dock tillåtet.

 

Vi i Förvaltningskommittén har fått synpunkter från flera medlemmar att bilar som står parkerade på ytor som inte är parkeringsplatser försvårar utfarter från bilar som står på parkeringsplatser. Det har också framförts synpunkter att i det fall föreningen skulle tillåta parkering på ytor som inte är parkeringsplatser så skulle det i längden vara svårt för föreningen att ta ut en hyra om 600 kr/månad för de som valt att hyra en parkeringsplats. 

 

Har du behov av en parkeringsplats för mer än en bil så bör du anmäla ditt intresse om att hyra en ytterligare en parkeringsplats till boendeservice.gbg@hsb.se 010-442 20 00. Just nu är alla parkeringsplatser uthyrda men eftersom det omsätts lägenheter lite då och då så kan parkeringsplatser snart bli lediga. 

 

Ytterligare parkeringsplatser (för besökande) på föreningens mark

 

Förvaltningskommittén och styrelsen som tar över efter överlämnadestämman senare i år kommer utreda möjligheterna att skapa ytterligare enstaka parkeringsplatser på föreningens mark.

 

Parkering i närområdet

 

Det råder inte parkeringsförbud på Brottkärrs Byväg så längs den gatan och framför tex. föreningens röda hus bör det gå att parkera. Parkeringsplatser finns under sommaren på utsidan och öster om Amundö Marina och året runt vid den stora parkeringen vid Amundön. Det finns också möjligheter att parkera intill Sandåsskolan väster om Amundö Äng