Nya priser för inglasning och ny tidsplan för balkongrenoveringen

29 oktober 2020

Nu kan vi äntligen sätta datum för byggstarten på balkongerna och i dagsläget planeras den till 1 mars 2021 och beräknas vara klart i mitten av april. 


I samband med att vi fick bygglovet för inglasningen blev det också klart att särskilda brandskyddsplattor inte behövs. Detta har lett till en justering av priset för inglasningen av balkongerna. Det som gäller nu är:


För inglasning av hela balkongen gäller nu lägre priser på:

  • 50 130:- för hel inglasning på “stor” balkong

  • 47 700:- för hel inglasning på “liten” balkong


För inglasning av enbart gaveln/sidan gäller samma priser som innan, dvs:

  • 28 000:- för sidoinglasning på “liten” balkong 

  • 16 500:- för sidoinglasning på “stor” balkong


För de som väljer att på något sätt glasa in tillkommer en kostnad på 400:- som går till att täcka föreningens kostnad för bygglovsansökan för inglasningen.


Bygglovet för inglasning gäller fram till september 2025, så tills dess kan de som vill glasa in göra det utan att söka bygglov, men då missar man den rabatt som Alulux erbjuder föreningen i dagsläget. Bygglovet täcker enbart den konstruktion som är framtagen av Alulux och framtida inglasningar i föreningen skall gå genom Alulux. Egengjorda inglasningar kommer ej vara tillåtna. 


Om man tidigare har bestämt sig för att glasa in behöver man inte göra någonting. Om däremot avstod från att beställa inglasning på grund av priset och de nya lägre priserna gör att man vill glasa in, eller har andra frågor, kan du höra av dig till Jonas på Säterigatan 112 (0708-41 68 54). Detta måste göras göras senast 8/11 för att det ska komma med i slutordern till Alulux.