Föreningsnytt oktober

24 oktober 2022

Rensning av cyklar m.m. i de gemensamma förråden
Under vecka 44 påbörjas rensningen av alla omärkta föremål i våra gemensamma utrymmen. Märk upp cyklar med ert föreningsunika lägenhetsnummer senast 31 oktober och ställ in saker i förråden som ska vara kvar eller släng det som inte skall sparas.

Energibesparande armatur köps in
Upphandling pågår av ny LED-armatur med rörelsedetektorer till entréer, trappuppgångarna och tvättstugorna. Upphandlingen förväntas bli klar senare i höst och förhoppningen är installationen sedan startar snart därefter.

Glöggmingel på första advent
Den 27 november kl 16-18 bjuder styrelsen in till glöggmingel vid boulebanan om väderleksprognosen ser bra ut, annars samlas vi i föreningslokalen. Separat inbjudan kommer.

Nya intresserade till valberedning och styrelse efterfrågas
Föreningen behöver nya intresserade till att engagera sig i valberedningen och styrelsen. I valberedningen arbetar du med att hitta och nominera nya styrelseledamöter. Som styrelseledamot ansvarar man för föreningens löpande verksamhet, såsom ekonomi, drift och underhåll. Om du vill veta mer om uppdragen så passa på att fråga på glöggminglet eller kom förbi på expeditionens öppettider. Det går också bra att skriva till föreningens e-postadress.

Nyplantering av träd och buskar
Under vecka 38 planterade Trädgårdsbolaget den första omgången av träd och buskar i området. I vecka 47 kommer de hit igen och planterar resten av de beställda träden.

Resultat av intressekoll för laddmöjlighet elbil
Tack alla ni som svarade på intressekollen för laddmöjlighet. Det var ungefär hälften av medlemmarna som svarade, och resultatet visade att drygt hälften av de som svarade har behov av laddmöjlighet inom 3 år (egen plats eller gästplats). Om föreningen ska installera laddstolpar är något som måste beslutas av medlemmarna på en årsstämma eller extrastämma. Det är dock viktigt att tänka på att Plan & Bygglagen numera ställer krav på laddmöjlighet i samband med större ombyggnationer.

Stopp i avlopp – släng inte sanitetsprodukter och våtservetter i toaletten
Under sommaren drabbades gästlägenheten av en översvämning orsakad av att det slängts sanitetsprodukter och våtservetter i någon av toaletterna i huset. Sanitetsprodukterna orsakade ett stopp i avloppsstammen som i sin tur resulterade i att avloppsvattnet trängde upp i källaren. Sanitetsprodukter hör hemma i hushållssoporna, och får aldrig slängas i avloppet.