Fjärrsändare till garageportarna

10 mars 2023 Föreningen har låtit installera utrustning för öppning av garageportarna med en fjärrsändare. Sändarna har två knappar, den ena för infartsporten och den andra för utfartsporten. Sändarna är i första hand avsedda för de boende som innehar eller hyr garageplatser. Nuvarande nyckeltaggar kommer fortfarande att kunna användas och det är inte obligatoriskt att skaffa sig en fjärrsändare.

Styrelsen har beslutat att sändarna får hyras till en kostnad av 25 kronor per månad och kommer att debiteras som ett tillägg i avgiftsräkningen för lägenheten. När sändaren är utsliten eller inte längre fungerar kommer föreningen att lämna ut en ny sändare utan extra kostnad. Om den tappas bort eller om den förstörs genom innehavarens vållande kommer föreningen dock att debitera en kostnad för återanskaffning, för närvarande 500 kronor. Eventuellt byte av batteri i sändaren bekostas av innehavaren.

Vi kommer att upprätta ett hyresavtal för sändaren mellan föreningen och garageplatsinnehavaren.

Sändare kan hämtas på föreningsexpeditionen, Norra Liden 35, bottenvåningen, under expeditionstid, måndagar 18.30-19.30 udda veckor, eller efter överenskommelse genom mejl till styrelsen@otterhallan.se

Tänk på att ha uppsikt över porten tills den har stängts så att vi inte får in obehöriga personer i garaget! Detta gäller också om du öppnar porten med nyckeltagg.

Det är också viktigt att du anmäler förlust av sändare till föreningen på mejl styrelsen@otterhallan.se eller genom lapp till expeditionen. Detta gäller också om du förlorar en nyckeltagg.