Arbetet med att förebygga brott

16 juli 2019

På grund av flera inbrottsförsök under våren har styrelsen diskuterat hur man kan förebygga och följa upp brott. Man saknade vid inbrottsförsöken möjlighet att på ett säkert sätt fastställa hur de kriminella tagit sig in och därmed bättre möjlighet att förbättra skalskyddet.
Det har också funnits tecken på att personer övernattat i olika utrymmen och vid några tillfällen har entrédörrar utsatts för sabotage som tytt på förberedelse för inbrott.
Lås och brytskydd på vissa dörrar förstärktes och styrelsen tog också beslutet att se över och förbättra de kameror som finns idag, samt utöka med fler. De nya kamerorna placeras på ett tillåtet sätt och skyltning kommer att monteras. Vad säger lagen?

Om ett inbrott/sabotage eller inbrottsförsök inträffar finns då möjlighet att lämna över film till polisen och försäkringsbolag. Filmen raderas efter några veckor vilket innebär att kontroll av passager i samband med inbrott måste göras direkt i samband med händelsen. Ingen utanför styrelsen eller polisen får titta på filmen och ingen tittar på filmen om det inte finns skäl för det som stöld och inbrott.

Kamerorna är inte aktiverade och vi återkommer med mer information efter semestrarna, själva installationen beräknas vara klar under juli månad.

En blänkare om den utökade kameraövervakningen fanns i FB och på hemsidan i april: Till info!

Styrelsen