Brand i lägenhet på Övre Husargatan

14 april 2017

Natten mellan torsdag/fredag (14 april) uppstod en brand i en lägenhet i föreningen. Ingen människa kom till skada. Tack vare att grannar snabbt reagerade på brandvarnare och rödlukt kunde brandkåren larmas och snabbt vara på plats med flera bilar. Den sena timmen gjorde att många sov. Även polis och ambulas var snabbt på plats.

Enligt utryckningsledaren var det var en kastrull som glömts kvar på spisen som orsakade branden i en additionsdel till en lägenhet högt upp i huset. 

Innan brandkåren lämnade undersöktes även bakomliggande utrymme (bakom spisen) och där fanns ingen risk för fortsatt brandrisk. Rökdoften ligger kvar i trappuppgång och på våningsplan, dock verkar rökskador i grannlägemheter vara mycket begränsade. Larmet kom vid ca 01 och vid ca 02,45 lämnade räddningspersonalen platsen.

Det inträffade får oss att uppmana alla boende kontrollera att de har fungerande brandvarnare, att du och dina gäster känner till utrymningsvägar och att du har en barndfilt i lägenheten. Givetivis ska inga ljus brinna utan uppsikt och kokplattorna stängas om du måste  lämna rummet.

Förebyggande brandskydd: https://www.trygghansa.se/forsakringar/hemforsakring/husraddarna/vid-brand

 

  • Kontrollera att du har en fungerande brandvarnare
    Kontrollera att du har en fungerande brandvarnare
  • Vet du var din närmaste brandsläckare finns?
    Vet du var din närmaste brandsläckare finns?
  • Med brandvarnare, brandfilt och släckare har du möjlighet att snabbt reagera på en brand
    Med brandvarnare, brandfilt och släckare har du möjlighet att snabbt reagera på en brand