Fakta - och inte anonym skrämsel!

13 november 2015

Det är tydligt att den av föreningsstämman begärda och leverade utredningen av balkonger delar föreningen i olika läger. En gruppering söker stöd för sin motion, en annan gruppering emotsätter sig blotta tanken innan utredningen var presenterad. Trots stämmans beslut om att göra en utredning.

Nu senast kommer anonyma lappar upp i våra hissar. Det är en tråkig utveckling vi ser som snarare skapar skrämsel än inbjuder till diskussion.

Styrelsen vill därför än en gång påtala fakta; fakta är att på den extra föreningsstämman kommer frågan att resas och efter balkonggruppens presentation kommer protest sidan att kunna göra sin röst hörd - därefter kommer vi att ha en diskussion innan beslut fattas.

För att gå vidare med att ansöka byggnadslov krävs 2/3 övervikt för förslaget, för att sedan kunna ta ett byggnadslov i anspråk krävs skriftligt godkännande av de närmast boende (över / under / på sidan). Andelstalen måste ändras för att hantera kommande underhåll.

Skulle stämman säga ja till balkongbygge - men grannar inte lämna sitt samtycke, kan man gå vidare till hyresnämden för att få ärendet prövat av en högre instans. Vid en prövning i hyresnämden väger man in olika aspekter såsom ökat buller, minskat ljusinsläpp, insyn, värdeförändring och ev. andra åsikter som förs fram av berörda. Därefter fattar hyresnämden beslut. Alla potentiella balkongbyggare ska respektera både stämmans och ev. hyresnämdens beslut.

Det är Bostadsrättslagetn 9 kap 16§ 2p som reglerar förvarandet.

Styrelsen vill påtala vår policy för anslagstavlorna. Anslagsstavlorna i hissarna är framför allt styrelens tavlor, där information sätts upp som inte hunnit komma till tidningen, eller förtydliganden/påminnelser av detsamma. I andra hand ska boende avisera kommande ombyggnationer så att närboende kan planera för ev. kommande störningar. Anonyma lappar och reklam har inte på anslagstavlorna att göra, och kommer att tas ner.

I och med att rapport och kallelse gått ut till alla hushåll tar styrelsen därför ner både kallelse och olika upprop i våra hissar och bjuder in till en diskussion innan belsut på den extra föreningsstämman.