Femtiotalet boende kom till info/diskussionskvällen

10 november 2017

Torsdag 10 november hölls informations- och diskussionsmöte i lokaler på Folkets Hus. Ca femtiotalet personer hade möjlighet att delta.

Här nedan kan du se de olika ämnen som diskuterades - och i förekommande fall även med länkar till mer information:

Valberedningen informerade om sitt arbete november-april för att förstå eventuella behov av att komplettera styrelsen. Mailadress till valberedningen: valbrfslottsskogen@gmail.com

Tak-och fasad projektet är nu klart. Hela föreningens fastighet har nytt tak, alla balkonger och ytterväggar är inspekterade/lagade/behandlade. Det som kvarstår är vissa besiktningar och den slutgiltliga ekonomiska situationen. Styrelsen för fortfarande diskussioner med leverantörerna i ekonomiska frågor.

IMD-el : Installationen har tekniskt sett gått mycket bra. De nya mätarna tickar på. Abonnemangen sägs upp från föreningens sida, och bekräftelser till hushållen har börjat skickas ut från resp. el-leverantör. Under november månad utförs fortsatta systemarbeten i bakgrunden och vi tror att vi under december månad kan visa hur du kan följa din förbrukning via web- och/eller applösningar innan kostnaden dyker upp på månadsavin. Vi väntar med informationen till dess vi är säkra på att alla bakomliggande lösningar är på plats. Första debiteringen kommer att märkas på aprilavin.

Västlänken: 7 december har olika sidor i det stora projektet bjudits in till en ömsesidig presentation - dock inte debatt. Mötet är planerat till Föreningslokalen, men vi försöker finna en större lokal - eftersom vi tror att intresset är stort.

 

Budget 2018-2022: I novembernumret av vår tidning Slottsskogsnytt fanns en kortare version av budgeten, en längre version finns tillgänglig på föreningsexpeditionen. På informationskvällen gicks de olika raderna igenom.

 

Bra att veta för alla dig som inve var närvarande: - styrelsen drar under 2018 igång ett nytt stort projekt - upphandling av nya hissar till 2019 för att ha de första fem-sex nya/ombyggda hissarna på plats 2020, övriga 2021/2022. Det är ett stort projekt där bara ledtiden från beställning till installation är ca ett år.

Läget med motioner och arbetsgrupper:

Bilpool: det utlovade enkäten är inte klar, en presentation av läget gjordes och vilka bilpooler som redan finns i vår närhet! Enkäten kommer att komma. Via länken kan du läsa mer om hur det fungerar:  https://www.sunfleet.com/priser/rakna-ut-vad-det-kostar-med-bilpool-sunfleet/

Möjliggöra elladdning i vårt garage av bil: Inga beslut är fattade men en uppdatering av kostnadsläget visades. Styrelsen och arbetsgruppen kommer att återkomma i frågan.

Cykelrensning planeras till 2018. Trots tidigare rensningar ser vi allför många cyklar som ser ut att vara oanvända. Styrelsen påminde om möjligheten att hänga upp cyklar i cykelrummen längs Övre Husargatan - för de cyklar som inte används så ofta. 

Dörrautomatik från garaget till Olivedalsgatan är på plats.

 

Uppdatering av kommunikationspolicyn Arbetet kommer att dras i gång i januari.

 

Digitalt medlemsregister; föreningen har ett medlemsregister ("mina sidor" via HSB Portalen) där du själv kan uppdatera mobiltelefon, email adress etc. Men endast ca 50% av oss boende har uppdaterat e-mail t.ex vilket för det svårt med "massutskick". Ny lagstiftning inom EU har lagt nya utmaningar i att etablera andra digitala register - bedömningen idag är att vi inte kommer att kunna tillmötesgå motionen.

 

Ersätta röd+svart bricka med en: tekniskt finns möjligheten, men debiteringsmöjligheten för rumsbokning och nyckelbrickai med en enda bricka är dock svårt att få fungerande på ett tillfredsställande sätt. Styrelsens svar i dagsläget är att inte fortsätta en sammanslagning.

 

Motionsrumsinnehåll och utnyttjande; styrelsen har tittat på möjligheterna med att ge rabatt till gymmet på Linnégatan för de som kräver med avancerad utrustning. Det skulle kunna avlasta och skapa mer utrymme i dagens rum för annan utrustning. Utredningen är dock inte klar.

Parfymfri tvättstuga: tvättstugan i källarplan på LInnéplatsen 5 ska vara parfymfri. Styrelsen har satt upp anslag i lokalen om detta och informerat i tidningen - men även tittat på lösningar som skulle innebära att maskinerna är utrustade med automatdosering. Dock är maskinen för gammal (ca fem år) för den nya tekniken - som inte garanterar att någon bryter mot regeln att inte använda parfym här. Styrelsen avvaktar därför vidare aktiviteter till dess att vi ska byta maksinerna.

Verktygsbibliotek:Styreklsens utredning hittlils ser fler begränsningar än möjligheter och hänvisar till det verktygsbibliotek som redan finns via biblioteket på Tredje Långgatan. Mötet tyckte även att det var bra att göra det mer känt - även om utnyttjandet medför en promenad utanför föreningen. Enklare verktyg finns redan i hobbbyrummet, på biblioteket finns mer avancerad utrustning.

 

 

 

 

  • Befintliga bilpooler i vår omedelbara närhet
    Befintliga bilpooler i vår omedelbara närhet
  • Västlänken på bild - se även i kalendariet för direkt information till Brf Slottsskogen
    Västlänken på bild - se även i kalendariet för direkt information till Brf Slottsskogen
  • Resultatprognos 2018-2022
    Resultatprognos 2018-2022