Förändrad lagstiftning - ger nya stadgar

25 oktober 2016

HSB bevakar lagstiftning, och flaggar speciellt när förändringar påverkar bostadsrättsföreningarnas stadgar. Sedan vi antog dagens stadgar (2011) har mindre justeringar gjorts i rekommendationerna från HSB, men det är först nu som ändringarna är så pass stora att vi fått uppmaningen att nu är det dags att anta nya stadgar!

Styrelsen har detaljstuderat det nya förslaget, och jämfört med gällande stadgar och planerar nu för ett första stämmobeslut om att anta ny stadgar. (det behövs två på varandra följande föreningsstämmor för att ändra stadgarna).

Vi planerar den första ändringen till en extra föreningsstämma 24 november, och den andra till den ordinarie stämman i april/maj.

I bilagan här nere, eller under rubriken Slottsskogsnytt här ovan finner du en jämförelse. Vi har böjrat med de nya stadgarna - och till höger lagt dagens gällande. Därmed borde det vara lätt att kunna ta till sig de nya - och jämföra med de gamla. Du finner även de nya stadgarna i en egen fil.

Styrelsen har inte gjort någon förändring av HSB rekommendationen; dels för att vi tycker det är ett bra och tydligt förslag, dels för att alla avsteg måste även godkännas av HSB:s förbudsstyrelse.

Stadgarna är viktiga, de formar basen från vilken en styrelse arbetar. De nya stadgarna behöver inte antas förrän senast den 30 juni 2018 men styrelsen försöker säkra att de vinner kraft ett år innan sista datum.