Med design för ögat...

23 februari 2016

Med jämna mellanrum gör styrelsen rundvandringar i fastigheten; löpande för att kontrollera våra leverantörer, på hösten för att säkra att vi får med detaljer till budgeten och "ad hoc" för att säkra en speciell fråga. Nu senast (22 februari 2016) tittade designgruppen på ”kosmetiken” i våra entréer.

Gruppen konstaterade att vi både har för mycket, för lite och ibland fel saker i våra entréer vilket gör att intrycket ibland blir rörigt och osammanhängande. Ex: för många tavlor på väggarna i Linnégatans entréer 72-76 vid soffan, fel sammansättning och hängning av tavlor Linnéplatsen 5-6. Ibland kan mindre förbättrande målningsarbeten räcka på dörrar och väggar för att säkra ett gott intryck.

Konstaterandet leder till flera impulser; dels göra ytterligare översyn/inventering, i syfte ta ner vissa tavlor (och laga hål givetvis), hänga om vissa tavlor så att dess färg och form passar utrymmet bättre, laga vissa väggpartier och på något ställe ta bort schablonmålningen (t.ex: Linnéplatsen 5-6, gata och gård), göra mindre justeringar av belysning/spots/växter (och säkra hela glödlampor). Det god exemplet från gången Olivedalsgatan 4 skulle kunna användas något omarbetat på gårdsentreerna på Övre Husargatan (för att nämna några idéer).

En annan generell iaktagelse var vi inte är nöjda med städningen och en mer robust städning ska beställas till alla entréer, liksom översyn/byte av vissa växter. Fler sk. ”pollare” till gården ska beställas (t.ex är gården Övre Husargatan är ett gott exempel medan gården Linnégatan är väl mörk)

Designgruppen gick även runt i området och tog inspiration av de goda exemplen hos våra grannar i Linnéstaden. Gruppen arbetar nu vidare med sina intryck (ex: reliefer i en plan vägg, justerad belysning, spotlights), tar fram priser och förbereder för formell info/uppdatering till övriga i styrelsen och säkrar kostnadsläge (utöver det självklara som städning/glödlampor etc.)

 Gruppen ser ingen dramatisk förändring, men flera mindre justeringar som kan ha en stor påverkan på upplevelsen av föreningen via entréerna. Viktiga första intryck för oss boende och våra gäster. Kontakt har tagits med konstepidemin för en gemensam "approach" till hur en snyggare utsmyckning skulle kunna se ut.