Är det viktigt vilken styrelse bostadsrättsföreningen har?

06 december 2015

Som bostadsrättshavare blir du medlem i en bostadsrättsförening och tillsammans med de andra medlemmarna i föreningen äger du hela fastigheten. I fastigheten ingår marken, husen med bostäderna, alla gemensamma utrymmen, eventuella uteplatser och lokaler som butiker, kontor och garage. 

På samma sätt som hyresgäster betalar hyra måste du som har en bostadsrätt betala en så kallad årsavgift, kallas också för månadsavgift. Årsavgiften, som beslutas av styrelsen, ska täcka föreningens kostnader för drift och underhåll av fastigheten, avsättning till framtida större underhåll och dessutom räntor och amorteringar på lån.

Föreningsstämman är bostadsrättsföreningens högsta beslutande organ, där medlemmarna utövar sitt inflytande och föreningsstämman väljer styrelse, revisorer och valberedning. Styrelsens övergripande uppgift är att för medlemmarnas räkning, långsiktigt förvalta bostadsrättsföreningen. Styrelsen ska genom ett aktivt arbete skapa mervärde för medlemmarna.

VALBEREDNINGEN

VALBEREDNINGEN 2016 SÖKER STYRELSELEDAMÖTER  

På föreningsstämman 2015 valdes vi till valberedning, vilket betyder att det är vår uppgift att föreslå kandidater till de förtroendeuppdrag till vilka val skall förrättas på föreningsstämman våren 2016. Är du intresserad av att vara med i styrelsen, eller känner du någon i huset som du vill föreslå?

Du behöver inte vara expert på fastigheter, ekonomi eller renovering!

Föreningen köper de omfattande tjänster som krävs för att driva verksamheten, som administration, fastighetsförvaltning, fastighetsskötsel, projektledning för större renoveringsarbeten samt ekonomisk förvaltning, planering och bokslut. Därför är det viktigare att du är intresserad av att vara med och påverka verksamheten. Utveckla och förbättra styrelsearbetet och tycka att det är spännande med att möta medlemmarna i kontakt och dialog.

Du når oss på valbrfslottsskogen@gmail.com eller på telefon nummer angivet nedan.

 

  • Valberedningen: Ebbe
    Valberedningen: Ebbe
  • Valberedningen: KG Gustafsson
    Valberedningen: KG Gustafsson
  • Valberedningen: Lena Göthberg
    Valberedningen: Lena Göthberg
  • Valberedningen: Nils Essle
    Valberedningen: Nils Essle