Sopnedkast och sopsug fungerar igen

18 augusti 2022 Under veckan har det varit stopp i sopnedkasten i flera uppgångar i föreningen. Vår leverantör har spolat soprören till sopsugen och rensat rören i sopnedkasten. Det har tagit nästan två dagar. Stoppet har troligen orsakats av textilier, kläder och handdukar som har hittats i rören. Leverantören har inte hanterat ett så stort stopp på 20 år.
Sopnedkast med informationsskylt

I vår förening sorterar vi våra sopor. I sopnedkastet kastar vi väl förpackade sopor. Även om det står ”trasiga kläder” på skylten, så är det inte rimligt att kasta kassar med kläder i sopnedkastet. Däremot går det bra att lägga exempelvis en trasig strumpa i soppåsen.

Det finns gott om återvinningsstationer med kärl för textilier i vårt område. Vill du få rabatt på ditt nästa klädinköp kan du till och med lämna in klädpåsar till de större klädkedjorna och få rabatt på nästa inköp. Eller kasta soporna i containern som är på besök den här veckan.

Vi medlemmar finansierar föreningens kostnader med våra månadsavgifter. Alla behöver hjälpa till att hålla nere kostnaderna, speciellt de onödiga.

Tack för hjälpen!