Stamspolning, rengöring av alla avlopp

17 maj 2018

Cleanpipe har fått i uppdrag att genomföra rengöring av alla avlopp i fastigheten. Arbetet utförs mellan 28 maj och 26 juni och genomförs uppgång för uppgång.

Två veckor före din lägenhet är aktuell kommer en avisering i ditt brevinkast. Arbetet tar ca 15 min för varje lägenhet. Samtliga hushåll har fått ett brev om detaljerna. Du behöver förbereda besöket genom att ta undan saker under diskbänk och runt avloppet i badrummet. Skulle brister upptäckas (ex dålig packning) åtgärdas det direkt på plats. Tidsförskjutningar kan förekomma - skulle den tid som du har fått i brevet avvika från info i hissar - är det brevet som gäller!

Skulle du inte vara hemma på aviserad tid kan antingen en granne kanske vara behjälplig, eller så kan du lämna nyckel på expeditionen (du kommer att få en liten plastpåse för ändamålet). Vid särskilda skäl att inte ge tillträde till lägenheten, skickar du ett mejl till styrelsen brf.slottsskogen@telia.com. Om Cleanpipe inte kommer in i alla lägenheter, och måste göra återbesök medför det extra kostnader för föreningen.

§39 i föreningens stadgar stipulerar att bostadsrättsinnehavaren har skyldighet att lämna tillträde för underhållsarbeten. Utöver vad stadagarna säger är det viktigt att vi alla samarbetar när vi måste göra underhåll.

Detta arbete är ytterst angeläget, då vi sett en ökning av avoppsproblem - vilket också föranlett oss genomföra spolningen tidigare än först planerat.

Läs mer om Cleanpipe: http://cleanpipe.se/